Vedení hokejistů nyní vyjednává o nových smlouvách. O odchodu uvažuje Linhart a Sedláček

„Doufám, že nás nepostihne finálová kocovina. Příští rok bychom se opět chtěli probojovat do finále a pokusit se udělat i ten poslední krůček k titulu. Základem ale zase bude samotný postup do play off," poukázal Vlach na další dílčí krok týmu v nové sezoně.

Tomu včera oficiálně začala dovolená a s výjimkou večeře s vedením klubu se opět sejde ke společné přípravě 13. května.

Den po skončení finálové série ale trenér přesně netušil, s jakým výběrem bude obhajovat stříbrné medaile. Jisté je zatím pouze ukončení hráčské kariéry Martina Hamrlíka.

„Rozhodně ale budeme chtít, aby v klubu pokračovat dál. Představu, jak využít jeho služeb, máme, existuje několik variant, ale o nich se nejprve pobavíme s Martinem. Ovšem až se vrátí z dovolené," odmítl říct cokoliv bližšího jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

„Určitě proběhne i oficiální loučení s jeho hráčskou kariérou. Ale kdy a jakou formou to bude, včas oznámíme."

Stejně obezřetný byl také v otázce kádru beranů, a to jak v případě odchodů, tak možných posil.

„Rozhodně chceme úspěšný tým maximálně udržet pohromadě. V příštích dnech budou probíhat jednání s hráči, přičemž ve většině případů jsou již věci rozpracované. Jasno o osudu necelé desítky hráčů, kterým končí smlouva, bychom chtěli mít v řádu nejbližších dní," potvrdil jednatel.

Nejblíže odchodu ze zlínské kabiny je zejména obránce Linhart, o jehož mají zájem Venerovy Pardubice nebo gólman Sedláček (Sparta, kluby KHL).

„Máme příslib jednání s oběma hráči. Uvidíme, jak se rozhodnou. Stejně jako Petr Čajánek, jestli bude pokračovat v kariéře," připomněl Vlach rozhodování 37letého kapitána týmu.

Otazník visí také nad osudem Milana Kostourka, který v době zlínské marodky vytrhl ševcům trn z paty.

„Jeho angažmá u nás bereme jako výpomoc, která se osvědčila, přičemž i Milanovi pomohlo se zviditelnit. Nevylučuji společnou debatu, ale vzhledem k plánovanému zavedení pravidla startu mladých hokejistů v každém extraligovém celku zatím nevidím v našem týmu pro něj prostor," řekl upřímně Kamas.

Naopak zcela jasno je v případě úspěšné trenérské dvojice Rostislav Vlach Juraj Jurík. „S oběma jsme se dohodli na pokračování, respektive uplatnění opce na další sezonu," potvrdil Kamas.

Protože letošní sezona na rozdíl od předešlých trvala dlouho, další program letní aktivity klubu i vůči fanouškům bude řešit v nejbližších dnech.

„Doteď jsme se naplno věnovali play off. Vždyť před rokem touhle dobou už měli hráči za sebou šestitýdenní dovolenou a právě nastupovali první fázi společné přípravy. Nyní musíme nejprve dořešit vše po sportovní stránce a pak doladíme i marketingové akce pro fanoušky," slíbil Patrik Kamas.