Vedení mezi novináře nepřišlo, jen rozeslalo prohlášení vlastníků PSG Zlín, které najdete níže.

Fanoušci, kteří bezprostředně po zápase před zimním stadionem Luďka Čajky žádali rezignaci kouče Vlacha i vedení klubu, se z části dočkali. Do funkce žádali nástup Petra Čajánka. „Péétr Čajánek. Vlach ven. My chceme ševce," skandovali zlínští příznivci naštvaní na současný stav ve zlínském hokeji.

Nejvytrvalejší z nich vydrželi až půl hodiny. Něco podobného se ve Zlíně dělo naposledy v roce 2003, když Zlín byl předposlední.

„Zažil jsem to, situaci znám, není to nic příjemného. Celý tým odvádí všechno, jak nejlépe může. Je to stinná stránka naší profese," pronesl trenér Liberce Filip Pešán. „Souhlasím," vyloudil drobný úsměv na tiskové konferenci stále ještě trenér Zlína Rostislav Vlach. „Bohužel je to sport, někdy se nedaří, neděláme to schválně. Někdy to tak je," dodal nyní už bývalý trenér.

Na ledě to byla opět bezmoc a beznaděj. To bylo patrné na střídačce i z herního projevu hokejistů PSG Zlín. Po čtvrtém gólu praštil Kubiš holí o mantinel, poté hodil i flaškou.

Snaha se měnila v křeč a Liberec sebevědomým a dominantním projevem vládl a bez problémů si dokráčel pro jedenáctou výhru v řadě. Zato Zlín prohrál pošesté za sebou. Z posledních pěti zápasů má Zlín skóre 2:22.

Ševci doma už popáté za sebou museli dotahovat náskok soupeře. V 7. minutě tečoval Šimkovu střelu Bulíř. Zlín se snažil být aktivní, ale brankář Liberce Will všechno pochytal.

Naopak ve 23. minutě v přesilovce Zlín neuhlídal důrazného Radivojeviče. Liberec měl zápas pevně v rukou a duel si v pohodě kontroloval. Na Zlínu byla vidět bezmoc a beznaděj. V závěru pak dominantní Liberec přidal další tři góly Jelínkem a Bartovičem a Krenželokem. „První třetinu jsme ještě celkem drželi krok. Zlomily nás ale dva góly ve druhé třetině. Ve formě, v jaké Liberec momentálně je, se těžko zastavuje," dodal Vlach. 

„Věděli jsme, že nás čeká odhodlaný domácí tým. Soupeř nic nevypustil, bojoval o výsledek. My byli trpěliví v držení disciplíně. Výsledek je pro domácí krutý, ale nám se podařil výjezd na Moravu," pochvaloval si Pešán.

Co bude dál?

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:

PSG Zlín – Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Bulíř (R. Šimek, Ševc), 23. Radivojevič (Bulíř, P. Jelínek), 38. P. Jelínek, 39. Radivojevič (Bulíř, Svačina), 56. L. Krenželok (Lakatoš, P. Jelínek). Rozhodčí: Hribik, Pešina – Barvíř, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 3343.

Sestavy:

Zlín: Kašík – Marušák, Bořuta, Kotvan, O. Horák, Holomek, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – D. Šťastný, Roman Vlach, O. Veselý – Ondráček, Podešva, Kubiš – Honejsek, Chytil, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Liberec: Will – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Vantuch, Ordoš – J. Stránský, J. Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Kompletní stanovisko vlastníků PSG Zlín k současné situaci:

Zástupci vlastníků hokejového klubu PSG Zlín (město Zlín, zapsaný spolek HC PSG Zlín a společnost PSG), v návaznosti na neuspokojivé výsledky A týmu mužů odvolali po prohře s Libercem hlavního trenéra Rostislava Vlacha a jeho asistenta Juraje Juríka.

Novými trenéry týmu budou s platností od středy 23. listopadu dosavadní trenér zlínské juniorky Robert Svoboda a bývalý výborný bek, nyní trenér obránců Martin Hamrlík. Jejich úkolem bude konsolidovat tým a připravit ho na zbývající část sezony.

Vlastníci zároveň konstatují, že mužstvo v letošní sezoně zásadně neplní očekávání vlastníků, sponzorů ani fanoušků. A to nejen výsledkově, ale také přístupem ke hře, nasazením a individuální zodpovědností na ledě.

V případě, že se situace zásadním způsobem nezlepší, vlastníci využijí všech ekonomických nástrojů, které směrem k prvnímu mužstvu mají, aby zdůraznili nutnost nápravy současného stavu.

Vlastníci zároveň jasně deklarují, že veškeré finanční závazky vůči mužstvu jsou v současné době, stejně jako již několik let, plněny beze zbytku v daných výplatních termínech a jakákoliv vyjádření kohokoliv o finančních příčinách výsledkové krize klub zásadně poškozují.

Tým má veškeré podmínky pro to, aby profesionálně přistupoval ke své práci – lednímu hokeji.

Miroslav Adámek – statutární město Zlín

Radomír Zbožínek – z.s. HC PSG Zlín

Patrik Kamas – společnost PSG