Trenér Uherského Ostrohu Ivan Klauda měl k výkonu i přístupu mužstva oprávněné výhrady.

„Do zápasu jsme vstoupili stejně jako v loňské sezoně. Vlažné tempo z naší strany, jako by už bylo s papírově slabším soupeřem pravidlem. Brumov nebo Boskovice jsou soupeři, které bychom měli po celou dobu zápasu přehrávat. Bohužel i když si všechno řekneme a důrazně upozorníme, jak je důležité od první minuty hrát naplno, tak naopak jde jasně vidět, že soupeř bojuje jako by už hrál play-off. Z naší strany je tempo, bojovnost, nasazení a bruslení víceméně tréninkové. Nemůžeme se potom divit, že se slabšími soupeři prohráváme,“ láteří zkušený kouč.

První třetinu favorizovaní hosté nezvládli, po dvaceti minutách prohrávali 1:2. „Prostřední část jsme i díky přesilovce začali velice dobře. Celou třetinu jsme nepustili soupeře pořádně k puku. Kdyby druhá třetina skončila 8:1 pro nás, tak se nikdo nediví,“ říká Klauda.

„Bohužel ani vyložené šance nedáváme a díky přetaženým střídáním, kdy máme jasně puk pod kontrolou, ale efektivita už není taková, aby končilo střídání naší brankou,“ přidává zklamaně.

Třetí třetina byla něco mezi. „Opět vyložené šance, několikrát jedeme nájezd nebo soupeře zavřeme v pásmu, nicméně efektivita v podobě branky je pouze jednou, a to ještě v oslabení. Naopak díky pocitu, že se nemůže nic stát, děláme chyby buď individuální nebo taktické a soupeř toto celkem snadno trestá,“ prohlásil na klubovém webu Klauda.

„Musíme se z těchto zápasů opravdu ponaučit, musíme i se slabším soupeřem hrát naplno od první minuty, jinak se může stát, že s takovým vánočním nasazením, jako v první třetině v Boskovicích, vypadneme už v prvním kole play-off.  Zápas vyhrál bojovnější tým, který se i více obětoval. Nám nezbývá, než si z prohry vzít ponaučení a začít se pečlivě připravovat na play-off,“ dodal na závěr.

Kroměříž neuspěla v Břeclavi, zase tam prohrála 3:5

Hokejistům Kroměříže se na velkém kluzišti Břeclavi dlouhodobě nedaří a poměrem 3:5 prohráli na ledě Lvů potřetí za sebou. Hosté přitom měli zápas rozehraný dobře, ve druhé třetině vedli 2:0 a 3:1, ale soupeř výsledek v prostřední části srovnal a v závěrečné části jej překlopil na svoji stranu. Hanáky i nadále drží branky Jiřího Podešvy, ostatním útočníkům Kroměříže se v novém roce střelecky nedaří.

„Pokaždé když prohrajeme, mohou za to individuální chyby. Bohužel hráči nejsou schopní na situace zareagovat,“ mrzí kroměřížského trenéra Zdeňka Bečku.

Podle něj přišly klíčové chvíle sobotního zápasu ve 34. minutě. „My jsme šli za stavu 3:1 nejprve do čtyř a soupeř přesilovku rychle využil a snížil. Chvilku na to domácí po naší hrubce srovnali na 3:3 a dostali se na koně,“ říká Bečka.

Další zaváhání hostů přišlo deset minut před konce, kdy po špatném zpracování kotouče ve středním pásmu obránce Břeclavi Směřička poslal Lvy do vedení, které podtrhl při power-play Hanáků Papp.

Uherské Hradiště se výsledkově trápí, venku dvakrát prohrálo 3:6

Hokejistům Uherského Hradiště se nedaří, prohráli další zápas. V Blansku přitom slovácký celek vedl 2:1, ale v prostřední části inkasoval tři branky a nakonec odjel domů po porážce 3:6 s prázdnou.

„Věděli jsme, že na nás domácí vletí, což se i stalo. První branku jsme inkasovali v oslabení. Potom jsme ale převzali iniciativu a šli zaslouženě do vedení 2:1. Bohužel ve druhé třetině nás Blanenští přebruslili, přehráli. Možná v tom sehrál roli i fakt, že ve čtvrtek měli na rozdíl od nás volno,“ přemítá hostující trenér Lukáš Kašný.

„Každopádně jsme po hrubých individuálních chybách obdrželi čtyři branky. Naše snaha pak vedla jenom je zkorigování výsledku na 5:3, při power-play jsme pak inkasovali šestý gól,“ říká.

Podobný byl i duel Uherského Hradiště v sousedním Uherském Brodě, kde domácí borci zvítězili rovněž 6:3. „Na to, že polovinu týmu tvoří osmnáctiletí kluci včetně gólmana, podáváme nadstandardní výkony. Paradoxně venku hrajeme lépe než doma, což mě mrzí. I když hrajeme srdnatý hokej, v rozhodujících chvílích nám scházejí zkušenosti a hráči, jako byl třeba Červenka a další,“ uvědomuje si Kašný.

Přesto Uherské Hradiště okresního rivala pořádně prohnalo. „Po celou celou první třetinu jsme byli lepší a vytvářeli si šance, bohužel jsme je i přes neustálý tlak opět neproměnili. Dvě branky jsme naopak inkasovali po zbytečných faulech v oslabení,“ štve Kašného.

Hosté i v prostřední části pokračovali dál v tlaku, mladý tým zkušenějšího protivníka přehrával a skóre po zásluze otočil na 3:2. „V poslední minutě druhé třetiny jsme ale zase udělali zbytečný útočný faul a opět jsme jsme pykali gólem na 3:3,“ líčí Kašný.

Závěrečná perioda už byla z obou stran opatrná. Broďané pak ale potrestali zaváhání protivníka a duel rozhodli. „Mrzí mě, že hrubé chyby nedělají mladíci, ale zkušení hráči,“ povzdechl si.

I přes další nezdary uherskohradišťský kouč mančaft chválí a dál mu věří. „Nyní se musíme připravit na Boskovice a Brumov. To jsou zápasy, které rozhodnou o tom, jestli si letos zahrajeme play-off nebo nikoliv,“ říká Kašný, který vyhlíží i návrat dlouhodobých marodů. „Snad se někteří z nich dají dohromady. Věřím, že to prostě nasazeném, elánem a srdíčkem uhrajeme,“ přeje si.

V Brně hořela rolba, zápasy se odkládaly

Hokejisté Brumova měli o víkendu neplánované volno. Sobotní duel v Brně proti vedoucí Technice byl totiž z důvodu technické závady a požáru rolby ve Sportcentru Lužánky odložen.

Problém popsal klub na svém webu.

Místo hokejistů hasiči, místo střílení branek hašení požáru. Tak vypadalo sobotní ráno v Hokejových halách dětí a mládeže u Střední ulice v Brně. Problémy způsobil požár rolby.

„Po půl čtvrté ráno jsme museli vyjet, oheň jsme dostali pod kontrolu za půl hodiny. Až do osmé ráno jsme místo kvůli dýmu odvětrávali," uvedli brněnští hasiči na sociální síti twitter.

Jaké jsou následky? Požár zničil rolbu a další dvě jsou poškozené. „Vyšetřovatelé nyní zjišťují příčinu vzniku požáru. Výše škody zatím není jasná, ale bude v milionech korun," dodali hasiči.

Hokejové vybavení v šatnách by ale mělo zůstalo v pořádku. „Všechny sobotní a nedělní zápasy jsou odloženy. Pokud vše půjde podle prozatímního plánu, tak od pondělí večera by se mohlo začít trénovat. Náhradní termíny dohrávek odložených zápasů budeme řešit, až budeme vědět, že je stadion plně v provozu bez omezení,“ řekl předseda brněnské Techniky Pavel Kubica.

Souboj Uherského Brodu s béčkem Hodonína je na programu ve čtvrtek 2. února v 18.00.

Krajská liga jižní Moravy a Zlína, 20. kolo -
HC BOSKOVICE - HOKEJ UHERSKÝ OSTROH 6:5 PO PRODLOUŽENÍ (2:1, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Schejbal (Šilhavý, Štefanik), 6. Bednář (Pelikán), 31. Schejbal (Šilhavý, Šebek), 45. Orsech, 56. Schejbal (Šebek, Šilhavý), 63. Schejbal – 4. Flora Pa., 21. Mika (Zalubil J., Červenka), 22. Mika (Zalubil L., Červenka), 24. Červenka (Zalubil J., Rusňák), 42. Flora Pa. (Flora Pe.). Rozhodčí: Schenel – Flegr, Janča. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1.
Boskovice: Kaplan — Bílý, Klimeš, Brokeš, Orsech, Milotinský, Pokorný — Bednář, Šebek, Píchal, Schejbal, Mikeš, Pelikán, Nerad, Šilhavý, Štefanik.
Uherský Ostroh: Dolíška (Holý) — Andrýsek, L. Zalubil, Man, Vaněk, Rauš, Kukuliš, Rusňák — J. Zalubil, L. Galuška, Červenka, Kučera, Hlůšek, Pa. Flora, Fuga, Mika, Juračka, Pe. Flora.

HC LVI BŘECLAV - HK KROMĚŘÍŽ 5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Lokaj, 34. Sedláček (Svoboda), 34. Průdek, 51. Směřička, 60. Papp (Lokaj, Kocúr) - 7. Podešva (Zavřel, K. Holík), 24. Podešva (Vávra), 31. J. Jergl (Hubík). Rozhodčí: Poláček – Tomeček, Wesley. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0.
Kroměříž: Fajgl - K. Holík, Nesrsta, Zeman, Augustín, J. Jergl, Vávra, Dom. Opravil - Hubík, Dan Opravil, Světlík - Zavřel, Hradil, Podešva - Lavička, Jelínek, Jan Morev – Knápek.

DYNAMITERS BLANSKO HK – HC UHERSKÉ HRADIŠTĚ 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Grünwald (Antoňů), 31. Šmahel (Němec, Sedláček), 32. Kuběna (Malý), 40. Müller (Malý), 48. Antoňů (Grünwald), 58. Grünwald – 11. Fridrich (Bumbál), 18. T. Pavlůsek (Nohal, Forman), 54. Jelének (T. Pavlůsek). Rozhodčí: Volf – Pařil, Viskot. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

TECHNIKA BRNO – HC BRUMOV BYLNICE ODLOŽENO
HC SPARTAK UHERSKÝ BROD – SHKM BANÍK HODONÍN B SE HRAJE VE ČTVRTEK 2. ÚNORA V 18.00