„Chtěl jsem nastartovat lidi i kluky, aby se něčím chytili. V té chvíli bylo jedno čím. Když nejde dát gól, musíme se pošťuchat a nabudit správnou atmosféru," vysvětloval po zápase zlínský dravec Pavel Kubiš, který včera ze žlutomodrých patřil k nejaktivnějším. A připsal si asistenci na jediné trefě Jaroslava Balaštíka.

Brnu se ale do šarvátek zase tolik nechtělo, ne?

Stáli tam mezi námi rozhodčí, při první situaci dokonce hned dva, nebo tři. Ale vyloučení do konce zápasu mi přišlo nespravedlivé. Myslel jsem, že se nyní šarvátky trestají méně, když se shodí rukavice.

Stačili jste si vůbec něco udělat?

Jen jsem mu zlomil hokejku o moji hůl a stačili jsme se i trochu pošťuchat.

Psychicky jste zápas příliš nezvládli. Souhlasíte?

To si nemyslím. Ale byli jsme všude o krok později a z toho vyplývaly naše fauly. Oni lépe bruslili, prostě hráli lépe než my.

Ukázalo se opět, že vám zápasy po reprezentační přestávce příliš nejdou?

Ano, je to pořád dokola. Možná budeme muset ještě víc trénovat. Snad žádný přátelák nebude v pauze potřeba. Aspoň doufám. Bylo těžké se připravit. Byly svátky, na Štědrý den jsme měli den volna, předtím zase dva tréninky a volno. Měli jsme rozkouskovaný program a start jsme moc nezachytili.

Stačil jste si vůbec užít svátky?

Popravdě jen Štědrý den. Ještě ten samý večer jsem musel jet zpět do Zlína od rodiny. Ale tohle je prostě úděl hokejistů a vůbec sportovců. My si nyní nemáme co užívat. To si vynahradíme po sezoně. A když bude úspěch, užijeme si to jinak. Svátky nesvátky, my musíme opět začít sbírat body.