„Přistrčil jsem si to rukou, od ramene Štůraly to šlo do břevna a ven," litoval hradecký útočník.

V 75. minutě pak přišla dorážka zlínského Petra Čajánka a pro Hradec skončila sezona. „Jsme z toho smutní, ale na kluky jsem hrdý. Všichni nás podceňovali, ale my nakonec hráli čtvrtfinále," chválí Kudrna.

Je pár minut po zápase. Už jste dokázal vstřebat porážku v šestém utkání?

Je to blbý pocit. Jako po každém posledním prohraném zápase sezony. Skončili jsme ve čtvrtfinále, ale myslím, že se nemáme za co stydět.

Třikrát v sérii jste prohráli v prodloužení. Bylo to jen otázka štěstí?

To ne. Ukázala se zkušenost Zlínských, kteří play off hrají každý rok a rozhodující momenty zvládli lépe. Nevím, jestli se dá v našem případě mluvit o smůle, když třikrát prohrajeme prodloužení. Nemůžeme se na to vymlouvat. Góly v nastavení nám dali zkušení hráči. Nezbývá než popřát Zlínu k postupu.Sezona dopadla, jak dopadla. Je sice konec, ale tohle mužstvo se může dál zlepšovat. Máme silné základy.

Co chybělo vaší střele v prodloužení, po které jste se nevěřícně chytal za hlavu?

Jenom gól, rozvlněná síťka. (usměje se) Přistrčil jsem si to rukou, od ramene Štůraly to šlo do břevna a ven. Zápasů na hraně jsem hrál mraky a mám zkušenost, že většinou jsme byli v prodloužení lepší, ale prohráli jsme. Nakonec to platilo po celou naši sérii. Když jsme hráli dopředu a tlačili, tak jsme dostali gól my.

Cítil jste, že Zlín tahal nohy z medu? V prodloužení si po jednom z vašich náporů musel dokonce vzít oddechový čas.

Co je nám to platné. (povzdechne si) Dali jsme do toho všechno, ale zradila nás produktivita. V celé sérii jsme nehráli dobře přesilovky, které nám v sezoně šly výborně.

Stejně tak jste vítězili i v mnoha prodlouženích.

Přesně tak. Dávali jsme v nich góly. Když jsme to nejvíc potřebovali, tak nic. Samozřejmě, jsme z toho smutní, ale na kluky jsem hrdý. Všichni nás podceňovali, ale my nakonec hráli čtvrtfinále

Končí vám smlouva. Už víte, co bude dál? S vedením jste se o novém kontraktu bavili?

Zatím jsme se o tom bavili jen doma s manželkou. (usměje se)

Máte její požehnání v Hradci pokračovat?

Jo, ta by byla ráda, kdybych byl doma. Teď budeme chvíli truchlit a hodnotit sezonu. V tuhle chvíli netuším, co bude dál. Navíc to nezáleží jen na mně.

Špryňar Radek