„Bylo to dobré, trenére," poblahopřál po skončení s úsměvem útočník Jiří Ondráček kustodu Miloslavu Sedlákovi, který se postavil na střídačku současného týmu Zlína jako trenér.

Zatímco během zápasu to byla především show se šestnácti brankami, akcemi a legráckami na ledě i směrem do hlediště, úvod zápasu nabídl i dojetí.

Při úvodním ceremoniálu běžel na kostce krátký klip s průřezem fotografiemi zlínské hokejové historie. „Zlínští," začal kotel s pokřikem. „Ševci," reagoval zbytek stadionu.

Hučko s Tesaříkem si při představování na modré čáře vyměnili dresy a podali si pravice.

„DÍKY ZA VŠECHNO!!!" vytasili zlínští fanoušci před začátkem mače za brankou na jižní tribuně na stání velký transparent. Kolem něj pak čísla jednotlivých hráčů.

Když z kabiny vyjeli Rostislav Vlach, Josef Štraub, Miroslav Okál nebo Petr Čajánek, krtci pod stadionem měli opět o vibrace postaráno.

Hrál se hokej bez kontaktu, některým legendám už scházela rychlost, ale hokejové umění nezapomněly. Ti mladší z nich Leška s Balaštíkem nebo Čajánek však rozhodně stačili.

„Je krásné vidět, jak je ten hokej někde jinde. Ti kluci jsou strašně rychlí, strašně šikovní, a když z toho člověk vystoupí, tak je těžké se vrátit. Obdivuji ty, kteří se zvládli vrátit, protože to je kus práce," vzkázal Čajánek, který nastoupil ve formaci se starými známými parťáky Okálem a Němčickým.

„Pro nás pro všechny to bylo skvělé. Je to asi patnáct let, co jsme spolu s Očkem hráli naposledy a s Němčou ještě víc. Je až s podivem, že nám ty signály pořád fungují. Až jsme se smáli tomu, že víme, co chceme hrát a ani si to nemusíme říkat. Máme to zažité a v hlavě to pořád někde zůstává," usmíval se kapitán mistrů z roku 2014.

Největší show však během zápasu předváděl brankář Libor Kašík, který kryl záda právě zlínským legendám. Když vytasil jeden ze svých výtečných zákroků a hra se odvíjela jinde, před kotlem smekl masku.

„Kašo, zamávej," skandovali zase jindy fanoušci během hry. Zamával, zatímco na druhé straně se prostřídávali brankáři Tuček s Hrazdirou.

Hokejovou lahůdku předvedl na průběžných 2:1 kapitán Veselý, který si vychutnal Štůralu Forsbergovou fintou.

„Vysoký jalovec" v podání fanoušků na závěr jen oslavil dnešní výjimečný svátek zlínského hokeje.

Pánové, zase někdy příště.

PSG ZLÍN – LEGENDY 8:8 (3:1, 1:4, 4:3)

Branky a nahrávky: 12. Vlach (Ondráček), 13. Veselý (Holík, Honejsek), 20. Z. Okál (Kubiš), 33. Žižka (Matějíček, Šťatný), 54. Ondráček (Holík, Hrazdíra), 55. Hrazdíra (Holík, Okál), 57. Karafiát, 57. Veselý (Karafiát) – 2. Janků (Štraub), 21. Tomek (Jurík), 24. Hamrlík, 24. Okál (Leška), 30. Čajánek (Okál), 41. Tesařík (Vlach), 44. Mokrejš (Sedlák, Balaštík), 59. Balaštík (Štraub, Kotásek).

PSG Zlín: Tuček, Hrazdíra – Horák, Žižka, Marušák, Matějíček, Blaťák, Kotvan, Holomek, Bořuta – Podešva, Vlach, Ondráček, Kubiš, Honejsek, Šťastný, Říčka, Bukarts, Karafiát, Holík, Veselý, Okál, Hrazdíra, Gago.

Zlínské Legendy: Kašík, Štůrala – Tesařík, Rajnoha, Kowalczyk, Maškarinec, Hamrlík, Hučko, Krajíček – Štraub, Sedlák, Kotásek, Čajánek, Leška, Jurík, Janků, Tomek, Vlach, Mokrejš, Okál, Němčický, Balaštík.