Je to již přesně dva roky, kdy poprvé vytáhl své kulinářské nádobíčko. Po vítězném zápase s Mladou Boleslaví (5:2) uvařil hokejistům první motivační oběd. Tehdy se servírovala čína s rýží. Poté se ještě koncem února 2009 se podával řízek s bramborovým salátem.

„Už je to dávno. Zařekl jsem se, že už to neudělám. Nechtěl jsem vařit příliš často, aby to nezevšednělo, ale před zápasem v Pardubicích to s kluky nevypadalo příliš dobře. Chtěl jsem je obědem nahecovat,“ vysvětlil Michalovský v zelené kuchařské zástěře.

Záměr se mu povedl dokonale. Hokejistům PSG slíbil, že pokud během zápasů s Pardubicemi, Třincem a Litvínovem získají osm a více bodů, vlastnoručně jim připraví bifteky z pravé argentinské svíčkové. „Kluci to museli ale v první řadě odmakat na ledě. Je to pro ně příjemnější, než strašení a vyhrožování pokutami. Je to projev důvěry a určitě to přivítají raději než pouštění hrůzy,“ byl přesvědčen Michalovský.

A včera od ranních hodin svoji slíbenou odměnu připravoval ve VIP prostorech zimního stadionu Luďka Čajky. V dopoledních hodinách se už vůně linula po celém horním patře hlavní budovy. „Není to taková hrůza. Chystám to přibližně dvě hodiny. Maso bylo potřeba trochu zpracovat a lehce naklepat. Solit se bude těsně před úpravou,“ prozradil.

Nakoupil 12 kilogramů masa z argentinské svíčkové. Ovšem podle něj ani nebylo příliš potřeba používat ingredience. „U bifteků je kouzlo v tom, že maso je kvalitní, aby byla cítit chuť, tak se příliš nekoření. Jen trocha pepře a čerstvého olivového oleje a nakonec se posolí,“ prozradil Miroslav Michalovský, který má doma kuchyň pod svým velením. „Vařím pravidelně. Manželka pomáhá občas spíš mně,“ pousmál se.

Jako první přišli oba trenéři, od půldvanácté po rehabilitaci se trousili po skupinkách i hráči. „Můžu potvrdit, že oběd byl výborný, tak zase někdy,“ loučil se s úsměvem trenér Zdeněk Venera se šéfkuchařem Michalovským.

Také hráči si hladově nakládali šťavnaté bifteky i hranolky jako přílohu. „Tento oběd pan Michalovský těžko v budoucnu překoná,“ hlásil spokojený kapitán Jaroslav Balaštík.

Nechyběl ani zraněný útočník Pavel Kubiš. „Oběd jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít. Byl skvělý a určitě mi zlepšil náladu,“ ocenil Kubiš.