„Pocit odpovědnosti nás malinko svázal. Ale nemyslím si, že bychom byli méně obezřetní než v předchozích zápasech. Neměli jsme šmrnc," litoval zkušený Jiří Marušák.

Kometa se jakoby uvolnila?

Bylo to vidět. Pozměnili veškeré vazby, které vybudovali za celou sezonu. Rozbombardovali sestavu. Porazili nás elánem a improvizací.

Překvapili vás tím?

Kometa začala aktivně. V podstatě neměla co ztratit. Některé momenty změnili, byli trochu aktivnější. Pokazili nám pár rozehrávek a my jsme se začali utápět v komplikovaných věcech, místo abychom pokračovali v jednoduchosti předchozích zápasů.

Zlomil se zápas ve druhé třetině, kdy jste nevyužili pár šancí?

Zápas byl vyrovnaný až do konce. Zlomil by se na naši stranu, kdybychom vyrovnali na 2:2. Možná paradoxně tím, jak jsme od začátku dotahovali, Kometa nebyla tolik aktivní a spíš si držela výsledek. Průběh nám hrál do karet.

Byl důležitý moment, že jste neproměnili dlouhou téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři?

Přesilové situace v každém zápase i sérii rozhodují. Má to svůj podíl na výsledku.

Ovšem ani vám ani Kometě se přesilovky příliš nedařily. Čím to?

Dá se říct, že jsme navzájem přečtení. Vymyslet něco překvapivého je problém. V tuto chvíli se bude rozhodovat v situacích jeden na jednoho, že někoho přebruslíme. Signály jsou už z obou stran přečtené.

Kometa zblokovala spoustu střel, hráli jednoduše a příliš si hru v obranném pásmu nekomplikovali. Neporazila vás proto i vašimi zbraněmi?

Štěstí se vždy přikloní k tomu obětavějšímu týmu. Dnes to byla Kometa. Puky, které se v pondělí vracely k nám, se dnes vracely k nim.

Nebude vás nyní svazovat pocit, že od vás každý bude čekat ukončení série a zisk titulu před vlastními fanoušky?

Uhráli jsme tu jeden zápas, v sérii vedeme 3:1. Vracíme se do Zlína a stále máme navrch. Dobrý tým této výhody využije.