„Člověk to zažije párkrát za život, máte pocity štěstí. Teď se to sešlo s play-off, člověk myslí na hokej i malého. Zatím to ještě není to, co bych čekal. Ale každopádně jsme s přítelkyní šťastní," vzkázal Matějíček, který se v těchto dnech kurýruje po zranění ramene a nad jeho startem visí otazník.

Vlčnovský rodák a odchovanec Uherského Brodu se stoprocentně soustředit na hokej však nedokáže. „Bylo to těžké. Normálně vždycky před zápasem mám čistou hlavu, teď tam něco vrtlo. Nebylo to jednoduché, ale zvládlo se to docela dobře," hlásil novopečený otec.

Přítelkyni už v nejbližších dnech očekává doma po návratu z nemocnice. „I proto povinnosti ještě zatím nejsou. Až budou doma, bude to horší, ale s tím se dá počítat. Nachystaný na to nějak jsem. Uvidíme, jak to budu zvládat," usmál se Matějíček.

Na oslavu s kamarády vzhledem k vrcholící sezoně a potřebné životosprávě vrcholového sportovce nebyl čas. „Nechal jsme to na dědečcích ve větší míře, ale až po sezoně s kamarády někam zajdeme," těší se obránce, který ještě doufá, že do hry v letošní sezoně zasáhne.

Teoretická šance je. Uvidíme, jak se bude dařit klukům. Věřím, že do Zlína se ještě vrátí," vyhlíží už Matějíček případný šestý páteční zápas.

Matějíček se zranil ve druhé třetině třetího zápasu čtvrtfinále proti Spartě. „Obyčejný souboj, nebyla to ani žádná velká rána. Zápas jsem dohrál, myslel jsem, že je to naražené. Ale druhý den ráno už to nešlo. Doktor říkal, že je vidět, že rameno bylo namáhané. Ondra Veselý je na tom ale ještě hůř," přiznal Matějíček.