„O tom jsem se dozvěděl až večer z internetu," přiznal benjamínek zlínské hokejové kabiny Patrik Urbanec, který svou trefou ve 4. minutě prodloužení udolal Pardubice (4:3) a zajistil týmu tolik potřebný druhý bod do tabulky.

„Vůbec nevím, jak jsem ho vlastně dal. Pouze si vybavuji, že jsem naskočil ze střídačky a Čája jel na bránu. Tak jsem vyrazil za ním, že třeba budu moci puk dorazit nebo se s ním alespoň radovat z gólu. Naštěstí se puk odrazil ke mně a já do něj jen plácl," lovil v paměti 19letý obránce beranů, pro něhož to byla teprve druhá extraligová trefa.

„První gól byl asi větší zážitek, ale úterní brankou jsem více pomohl týmu, a proto byl asi důležitější. Otec se mě ptal, jestli jsem si schoval i ten druhý puk, ale já v té radosti na to zapomněl," pousmál se.

Poněvadž kvůli viróze v Plzni utkání nedohrál, po úterním vítězství se ještě necítil natolik fit, aby šel s týmem poslední úspěch oslavit.

„Kluci byli na společné večeři, ale já šel raději domů. Byl jsem natolik plný dojmů, že jsem usnul až ve dvě ráno," přiznal Urbanec, jemuž je jedno, který celek vyzve berany v rozhodující fázi sezony.

„Asi budeme favorité. Ve vyřazovací části to ale je o momentální formě. Když budeme hrát dobře zezadu, jak jsme hráli většinu sezony, tak konečně do vysněného semifinále postoupíme," věří mladý bek, který je připraven v kabině držet týmový rituál.

„Ještě jsme to ale neřešili. Protože mně vousy ještě nerostou, tak si asi odbarvím vlasy. Například v dorostu, když jsme vyhráli titul, tak jsme hráli se žlutými kohouty na hlavě a růžovými tkaničkami, což asi tady neprojde," dodal pobaveně Urbanec.