„Starala se příkladně a dala mě dohromady,“ popisoval zlínský odchovanec Petr Holík už v Paříži pro web hokej.cz léčbu ze zranění žeber a klíční kosti, které jej před odletem připravily o nominaci.

Jenže posila ruského Čerepovce je nyní zpět. A připravena. „Pořád mě přesvědčovala, že se to dá zvládnout. Za nějaké tři, čtyři dny jsem viděl hrozně velké zlepšení, pak jsem tedy začal věřit také,“ popisoval 25letý Holík, který už včera přímo v Accor Hotels aréně sledoval český obrat proti Finsku.
„Když jsem letěl do Paříže, koukal jsem se z okna letadla a pořád o tom všem přemýšlel. Kluky jsem sledoval v televizi a nejednou pak letěl za nimi. Jsem šťastný, že všechno dopadlo takhle,“ pochvaluje si Holík, který se zranil pár minut před koncem generálky na MS proti Rusku v Českých Budějovicích.

Petr Holík
Obrat! Uzdravený Holík míří do Paříže na MS

Do konečné nominace se sice dostal, ale o den později vyšlo najevo, že zranění jej do Paříže nepustí. „Abych řekl pravdu, už jsem s tím nepočítal,“ přiznává Holík.

Když minulou středu odjížděl z Prahy do Zlína, tušil, že sen o mistrovství světa bude muset odložit na neurčito. „Byl jsem hrozně smutný,“ potvrdil. „V nominačce jsem prý byl a na konci posledního zápasu před mistrovstvím jsem se zranil, z toho jsem byl špatný. Teď mám ale radost, že jsem zase zpátky. A aspoň můžu s klukama trénovat,“ rozzářil se nadšením.

Úvodní dva zápasy s Kanadou a Běloruskem přitom ještě sledoval z gauče v televizi, černé myšlenky a trápení, že mu účast na světovém šampionátu utekla mezi prsty, si do hlavy nepouštěl.

PSG Zlín, Miroslav Blaťák
Český Lindström na NHL zanevřel. Blaťák právě oznámil konec kariéry

„Takhle jsem na to nekoukal, klukům jsem hrozně moc fandil, aby to zvládli. Nepřemýšlel jsem o tom, jaká je škoda, že s nimi ve Francii nejsem. Kdyby to tak bylo, tak televizi musím hned vypnout, nevydržel bych to,“ culil se Holík, který zápasy na turnaji v Českých Budějovicích hrál i trénoval ve hvězdné formaci s Jakubem Voráčkem a Romanem Červenkou.

Nyní se zřejmě bude muset vypořádat se skromnější rolí. Zatím však zatím zůstává mimo soupisku. „Vždycky jdu nějak postupně. Nepřemýšlím nad tím, kdy a jestli budu hrát. Teď budu trénovat a uvidí se, jak všechno dopadne. Momentálně mám hroznou radost, že jsem tady,“ usmíval se spokojeně Holík, na jehož osobě se opět potvrdilo „Nic není nemožné.“