„Je to milé, ale radši bych, kdybychom hráli někde vpředu a měli klidnou reprezentační přestávku," hledí především na tým a bodový přísun Kubiš, který se od druhého zápasu s pražskou Spartou usadil v elitní formaci.

„Je to změna, jestli hrajete osm, nebo patnáct minut za zápas. Ale pořád si musíte najít na ledě svou roli. Když mě trenér dá do čtvrté a řekne mi, ať se srážím, tak já tu roli musím přijmout," vysvětluje Kubiš, který je se čtyřmi plusovými body v hodnocení plus minus nejlepší v týmu a zároveň je také se třiceti trestnými minutami zlým mužem týmu.

A tak už při svém druhém střídání ve 3. minutě využil špatné rozehrávky soupeře a mezi kruhy propálil Januse.

„My jsme si řekli, že po nich půjdeme a mu to možná odskočilo nebo to nahrával někam do prostoru a namazal mi to na hůl. Takové chyby k hokeji patří a je jen na tom týmu, který je využije," podotkl Kubiš.

Přestože Litvínov ještě během první třetiny výsledek dvěma trefami otočil, Zlín vyrovnal a nájezdy urval pro sebe a připsali si jedenáctou výhru v řadě proti Litvínovu na domácím ledě.

„Dřív to bylo tak, že Litvínov sem přijel a hrál dost otevřený hokej, ale poslední dva roky hru hodně změnili a hrají skvěle defenzivně. Mají skvělé přesilovky, ti tři kluci Hübl, Lukeš, Jánský si to pěkně dávají," ocenil Kubiš hokejové kvality soupeřů.

Ostatně, byl to i on, kdo v neděli v dramatickém finiši dostal jako první příležitost i na samostatný nájezd, který ale neproměnil.

„Trenér tam poslal dva dřeváky. Mě a Ježka (Filip Čech pozn. autora). Já jsem samozřejmě nedal a Ježek mile překvapil, takže dobré," pochválil Kubiš svého parťáka, který vítěznou trefou v rozstřelu zajistil Zlínu premiérovou výhru doma.

Zlín se dočkal až v šestém zápase, byť už v pátek s Kometou Brno byl blízko triumfu. Jenže hosté během chvíle vyrovnali a v prodloužení rozhodli. „V kabině byla od trenérů docela dost velká bouřka. Spoustu jsme si toho mezi sebou vyříkali. My hráči jsme si k tomu museli říct i něco pozitivního, protože psychicky je to pro nás náročné," přiznává Kubiš.

„Musíme se dostat na tu vlnu, kdy si budeme věřit udělat kličku navíc, nevyhazovat puky a obrátit to na svou stranu. To uděláme jedině tak, že budeme dřít, makat, srážet se a ne si myslet, že to půjde samo. Máme zase o bod víc, takže doufám, že v úterý to budou tři," přeje si Kubiš před dnešní třetí domácí bitvou s Olomoucí, která má úvodní vhazování v 17.30.