„Hlavně jsem si hlídal, aby mě kluci nenechali jet samotného dokola. Určitě jsem si to užil víc. Navíc fanoušci vyvolávali moje jméno, takže jsem se za nimi otočil. Jsem za to rád," vzkázal příznivcům Holík, který dosáhl hranice deseti tref v sezoně.

A zrovna dvěma krásnými góly, co říkáte?

Jo, jednou mi to tam krásně dal Kotvič (Oldřich Kotvan – pozn. aut.) Byla to od něj suprová nahrávka. Já jsem to jen tečoval do prázdné branky. U druhého jsem čekal, že to Ondra Veselý nahodí a půjdu napadat. Ale jde vidět, jak je to zkušený hráč. Ještě měl dost sil, tak mi to nechal a vystřelil jsem. Francouz toho asi moc neviděl.

Jsou pro vás o to cennější, že jsou právě proti Francouzovi, který je považován za nejlepšího gólmana extraligy?

To asi ne. Pro mě je teď cenný každý gól. Je mi celkem jedno, jestli je to proti Francouzovi nebo ne.

V posledních zápasech vám to střílí. Dal jste čtyři góly za poslední čtyři zápasy. Vyměnil jste hokejku?

Ano, ale jen záhyb na lopatě. Možná jsem i víc v klidu, ale nejdůležitější je, že se do šancí vůbec dostávám. Že jsem dal dva góly za sebou, ještě nic neznamená.

Bylo těžké udržet nervy na uzdě vzhledem k poněkud zvláštnímu metru rozhodčích?

Rozhodčí hodnotit nemůžu, ale nervy musíme udržet. Kdybychom byli nervózní a pořád po nich řvali, nesoustředili bychom se na zápas. Pak bychom dělali to, co nemáme a mohli bychom prohrát.

Bylo to ale emočně náročnější než obvykle?

Bylo, ale k hokeji emoce patří. A to je jenom dobře. Aspoň nás to ještě víc vyburcuje.

Je to jen náhoda, že zápasy s Litvínovem jsou tady vyhecované?

Myslím, že ano. Ale musím ocenit, že je to vyhecované ve vší slušnosti. Nejsou tam žádné zákeřnosti a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Byla to příprava na play off?

To už hrajeme celou sezonu. Pro nás je každý zápas jako v play off. Ale ještě tam ani nejsme. To řešíte vy novináři, my raději ne. Soustředíme se na to, abychom se udrželi v desítce. A třeba možná se dostali do šestky. Tabulku sledujeme pořád, ale spíš týmy pod námi.

Vyhecovaly vás před zápasem i výroky generálního manažera Litvínova Kysely po posledním vzájemném zápase?

Ne. Po pravdě jsem je ani nečetl a ani nevím, co přesně říkal. Nic to se mnou nedělalo. Ale nevím, jak to vnímali ostatní kluci.