Jenže férově si nebral za své zásluhy svého velkého kamaráda Petra Čajánka.

„Tečoval puk ještě nohou. Odvedl tam kus výborné práce. To je teď ale jedno. Jsem rád, že jsme vyhráli," oddechl si Veselý.

Jak se tedy celá gólová situace seběhla?

Byli jsme už dlouho na ledě. Vybojovali jsme puk ve třetině, Jarda Balaštík mi to dal, vystřelil jsem, ale střelu ještě Čája tečoval.

Může takový obrat ve třetí třetině ještě víc nabudit?

Ukázali jsme sílu, kterou máme. V kabině jsme si řekli, co chceme hrát. Věděli jsme, že máme na to výsledek otočit. Jsme rádi, že nám to tam spadlo a svou sílu dali najevo.

Nebylo těžké po dvou třetinách v sobě hledat morální sílu a vůli, když jste věděli, že Hradec má své pásmo pokryté?

Ani ne. V play off se síla hledá lépe, než v základní části. Do poslední minuty musíte věřit, že jste schopní zápas zvrátit.

Po dvou třetinách to za stavu 0:2 s vámi nevypadalo vůbec dobře. Prakticky jste si nevytvořili šanci, následně jste ale dokázali velký obrat. Kde se obrat rodil?

Už ve druhé třetině za stavu 0:2 jsme začali hrát trošku jinak. Začali jsme je napadat, dohrávat souboje a ve třetí třetině jsme z toho dali góly.

Také vám pomohly zvláštní odrazy puku. Nejprve vyrovnávací trefou na 2:2, a také na 3:2. Jak se to tam seběhlo?

Tady se puky nějak zvláštně odrážejí od plexiskel. Když kotouč hodíte po mantinelu, odrazí se doprostřed. Dvakrát to pomohlo nám, při vyrovnávací trefě zase jim. S tím musíme tady počítat.

Bylo dusno po druhé třetině?

Nebylo. Vyříkali jsme si pár věcí a hra se po druhém gólu zlepšila a získali jsme převahu. Začali vyhrát souboje a z toho byly šance.

Gólová střela Oldricha Kotvana byla přesně to, co jste potřebovali?

Přesně, něco jednoduchého a účelného. Nabudilo nás to, začali jsme si věřit, že gól tam může spadnout. Byl to pro nás důležitý moment.

Jenže necelou minutu před koncem Šimánek vyrovnal na 3:3. Nesrazilo vás to zase trochu dolů?

Samozřejmě, trochu ano. Byl jsem u toho na ledě a byla to částečně moje chyba. Ale v kabině jsme si řekli, že můžeme být rádi, že jsme zápas dotáhli a v prodloužení se začíná od nuly.

Hradec hrál lépe přesilovky a také z nich dal dva góly. Je to problém?

Tady na tomto kluzišti je hrají trochu jinak. Dávali si to, měli tam signály, které sehráli dobře. My se na to musíme podívat. V našich přesilovkách musíme zlepšit koncovku a jít víc do střely, než si to jen nahrávat.