„Kluci mi přesně říkali, co konkrétní hráči budou dělat. Ale neudržel jsem nervy a nezůstal jsem na nohou. Jinak by mě trefili," litoval Petr Hromada, který si již v sobotu opět zachytá – tentokrát v druholigovém derby s Valašským Meziříčím.

Věřil jste si po dvou inkasovaných gólech během hry i na nájezdy?

Ale jo. Nad tím jsem ani nepřemýšlel. Při tom prvním nájezdu mě to lízlo a šlo to ven. Tak jsem si říkal, že to začalo dobře. Věřil jsem si, ale dneska mi nájezdy moc nešly. Asi sehrály roli i zkušenosti. Jsem nováček. Musím je teprve získat.

Ján Sýkora je známým exekutorem. Věděl jste o něm?

Abych řekl pravdu, ty chlapy podle obličejů vůbec neznám. Proto jsem se nechtěl upínat k tomu, co pravidelně dělají. Chtěl jsem situace co nejdéle ustát, ale bohužel jsem šel dolů a góly mi dali.

Když jste viděl, jak zakončil i ten druhý gól, asi to umí, co?

(Smích.) Tohle je extraliga, tady to umí už každý. (Další smích.)

Jak se zrodil nápad vás během nájezdů vyměnit za Kašíka?

Přišel s tím trenér gólmanů pan Hrazdira. Inkasoval jsem dva góly po sobě, chtělo to něco změnit. Šel tam Libor Kašík, který nájezdy chytá výborně. Bohužel ani to nepomohlo.

Vyčítáte si nějaký gól?

U druhého nájezdu jsem špatně vyhodnotil situaci. Měl puk na dlouhou hůl, měl jsem mu jej vypíchnout. Udělal jsem krok dopředu a pak jsem couval. Ale přibrzdil si a poslal mi to pod vyrážečku.

Bod je pro vás málo?

Ano. Vzhledem k průběhu jsme měli mít tři body. Měli jsme víc ze hry i šance. Ve druhé třetině Plzeň prakticky nevystřelila. Bohužel udělali jsme dvě chyby, které Plzeň potrestala. Tlačili jsme je a z brejků nám dali góly. Když jsme prohrávali 1:2, byli bychom rádi i za bod, ale i v prodloužení nám to mohlo spadnout. Zasloužili jsme si víc.

Navíc jste byl hodně studený a najednou se na vás řítili dvakrát v úniku. Bylo to nepříjemné?

Pro gólmana je lepší, když na něj jde dvacet střel a je v permanenci. Už nad tím ani nepřemýšlíte. Takhle se musíte neustále soustředit. Dnes se potvrdilo to, co my brankáři máme nejméně rádi.

Neměli jste ani jednoho vyloučeného hráče. To jste hráli tak disciplinovaně nebo sudí něco pustili?

Kdepak. Kluci výborně bruslili a z toho pramenily fauly hostů. Museli nás faulovat. Za tohle bych chtěl mužstvo pochválit. Už dlouho jsem nehrál zápas bez oslabení.

Dnes vás čeká malé valašské derby proti Valašskému Meziříčí v rámci druhé ligy. Neuvažoval jste, že byste si řekl o volno?

Kdepak. Je to už velký zápřah, ale je to lepší, než kdybych měl vysedávat na lavičce. Dodává mi sílu, že můžu chytat extraligu. Jsem vděčný za každou šanci, když můžu nastoupit do zápasu ať už ve Zlíně, nebo ve Vsetíně.