„Nominace mi udělala velkou radost. I kvůli tomu jsem jel na mistrovství světa, abych se trenérům ukázal. Byl jsem rád, že to nakonec dopadlo a na pohár pojedu," řekl čtk Jordán, který před květnovým dodatečným termínem nominace neměl žádné zprávy, zda se do týmu dostane nebo ne. „Nevěděl jsem, jestli je dobré nebo ne, že mi nikdo nevolal," přiznal. Že má důvěru, se tak dozvěděl až z tiskové konference.

Český tým se v základní skupině utká s Kanadou, USA a Výběrem Evropy. Podle mnohých nemá reálnou šanci postoupit do play off, web kanadské televizní stanice TSN jej dokonce označil za nejslabší mužstvo na turnaji.

„Expertů je hodně a každý má nějaký názor. V Americe jim je to úplně jedno. Neberou si servítky," mávl rukou Jordán. "Hokej je specifický. Bylo to vidět i na mistrovství. Poté, co jsme dostali v přípravě od Švédů sedm gólů, tak nám veřejnost i experti moc velké šance nedávali, a turnaj pak byl docela dobrý. Tým bude výborný a možná i tím, že se od nás moc velké věci neočekávají, můžeme překvapit," věří.

Jordán si je ale dobře vědom, že soupeři budou hodně silní. „Budou tam výborní hráči a úroveň bude lepší než na olympiádě," podotkl obránce, který v průběhu šampionátu v Moskvě pravidelně po vyhraných zápasech tweetoval „U nás dobrý a vy?" Rád by podobné zprávy posílal i z Toronta. „Snad to půjde," pousmál se. „Zápasy jsou v rychlém sledu a doufám, že začátek zvládneme. Jestli bude na twitteru tohle nebo něco jiného, se uvidí," dodal.

Jordán bude muset v příštích týdnech vedle tréninku řešit i svoji budoucnost. V Carolině mu skončila smlouva a je nyní bez angažmá. „Zatím nic nového není. Vše se většinou řeší kolem draftu a do té doby kluby moc nevyjednávají. Pokud tedy nejde o top hráče a velké smlouvy. I předtím se moje smlouvy řešily až později," uvedl Jordán, který navíc počítá, že si bude muset počkat i na termín 1. července, kdy bude otevřen trh s volnými hráči.

Nervózní však není, i proto, že podobnou situaci zažívá již poněkolikáté. „Už jsem v tom hodně ošlehaný," pousmál se. „Samozřejmě, že není příjemné, že když jdete do letní přípravy, tak nevíte, co bude. Už mi to ale ani nepřijde. Teď jsem si užíval rodiny, vypnul jsem od hokeje a nyní začínám opět trénovat," uvedl odchovanec Zlína.

Přestože od roku 2007 působí v zámoří, je možné, že se teď vrátí do Evropy. „Už jsem o tom přemýšlel. I s ohledem na to, jaký byl přístup v Carolině v sezoně. To, že jsem byl teď nominovaný na Světový pohár, mi určitě pomůže k další smlouvě. V Evropě nebo v Americe. Budu čekat a uvidím, jak to dopadne. Samozřejmě ale preferuji NHL, protože je to nejlepší liga. Návratu se ale nebráním," dodal Jordán, který za Hurricanes i přes jednocestnou smlouvu odehrál 36 zápasů a polovinu ročníku tak strávil na tribuně.(spo)