„Je to výborný bruslař, umí jeden na jednoho. Měl by zapadnout do týmu, hraje se dvěma dalšími dobrými bruslaři. Hlavně od něj očekáváme dobrý pohyb," okomentoval jeho příchod kouč Jan Tomajko. „Udělám vše pro to, abych byl platným hráčem," reagoval Vlach.

Jak se vám hrálo poprvé za nový klub?

Výborně, kluci jsou super, doufám, že mě mezi sebou vezmou. Pár kluků znám, akorát si musím zvyknout malinko na jiný styl. Doufám, že to nebude dlouho trvat a brzo pomůžu.

Přivítal jste tu výměnu?

Jo, trošku to bylo i z mé iniciativy, protože ve Zlíně jsem nebyl tak vytěžovaný, jak bych očekával. Zřejmě tam byl jiný koncept, takže jsem byl rád, že Olomouc chtěla, abych jí pomohl. Udělám vše pro to, abych byl platným hráčem.

Řekněte, netušil jste už před úterním vzájemném zápase ve Zlíně, že se schyluje k trejdu?

Ne, to byla opravdu rychlá akce. (úsměv) To je hokejový život, kočujeme. Kam vás vítr zavane a chtějí vás, tam hrajete.

Co od vás očekává trenér Venera?

Já pana Veneru znám ze Zlína, jsem rád, že to tak klaplo. Myslím, že vím, co ode mě očekává, a to jsou góly. Tak jako od každého hráče. A asi bych měl tvořit hru. Věřím, že v příštím zápase už to přijde.

Jak se vám hrálo s Miroslavem Holcem a Tomášem Mikúšem? Kouč Tomajko vás všechny označil za výborné bruslaře.

Jsou to velice kvalitní hráči, budu se jim snažit nějak přizpůsobit. Dnes to ale fakt bylo tak narychlo, že jsem se spíš snažil vnímat hru, kam kluci jezdí a podobně. Je to jiné, než co po nás chtěli trenéři ve Zlíně.

Nicméně podle výsledku to nevypadá, že byste si nějak extra dlouho zvykal…

Pozor, nevypadalo to na 5:0, Vítkovice hrály výborně, měly šance. Nám zachytal gólman a téměř všechny šance jsme proměnili, to je perfektní. Na zvednutí sebevědomí je to fajn, ale musíme to potvrdit v neděli na Kometě. Jsem zastánce toho, aby se hrálo zápas od zápasu a na tabulku moc nedívalo. Věřím, že tady je tým, který má minimálně na předkolo play-off.

Tak třeba nějakou vítěznou sérii nastartoval váš příchod…

No, kluci si ze mě dělali srandu, že jsem žolík… (úsměv) Ale moc jsem klukům, co se týká nějakého bodového přídělu, nepomohl. Budu se snažit víc a víc, takový výsledek je paráda a může zvednout všechny.