Ten rozhodně nebyl se čtyřmi přesnými zásahy na pažbě ze základní části tím, kdo by naháněl v táboře Ocelářů strach. Jenže podcenit jeho schopnosti byla osudová chyba.

Zkušený 35letý útočník je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem beranů a právě on smrtelnými výpady rozséval v táboře Ocelářů zkázu a místo obhajoby titulu jim vypsal dovolenkový lístek.

„Jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu i něčím jiným než jen bráněním,“ poznamenal skromně s andělským úsměvem Ondřej Veselý.

Nebyl problém v hlavě a psychice?

Šance jsem měl i v základní části, ale nepadalo to tam. Tím, že jsem dal v prvním zápase gól, trochu to ze mě spadlo a začal jsem si víc věřit. Samozřejmě je to i o hlavě, ale nevím čím jiným si vysvětlit, že jsem v základní části nedával góly.

Nastal zlom v předposledním duelu základní části proti Českým Budějovicím, kdy jste v první minutě otevřel skóre? Od té doby vám to tam padá.

Poslední zápasy se mi hrálo dobře, šance jsem si vytvářel. Říkal jsem si, že je jen otázka času, kdy to tam začne padat trochu víc.

Vypadá to, že vám bitvy o všechno vyhovují víc než tuctové utkání základní části.

Sedlo nám to všem, nejen mně. Za týden jsme odehráli víc zápasů a projevila se i naše fyzická připravenost. V sérii s Třincem to šlo jasně vidět.

Takže vám jako staršímu hráči více vyhovuje náročný program play off než dlouhé čekání na utkání?

Osobně i ostatním klukům to vyhovuje víc než týden nehrát a pak naskočit do zápasu. Pro hráče je to lepší.

Máte nyní před startem čtvrtfinálové série s Plzní tři dny volna, zatímco soupeř stojí bez zápasového rytmu již čtrnáct dnů. Bude to výhoda?

Možná ano. Ale máme zase zraněné hráče. Třeba Filip Čech je nemocný a těžko říct, zda se uzdraví. Ale zase máme méně času na odpočinek. V rozehranosti výhoda bude, ale těžko říct, zda se to projeví hned v prvním zápase.

S Plzní jste prohráli posledních osm zápasů. Čím to?

První dva zápasy sezony se nám s nimi nevydařily, ale další už byly vyrovnané a poslední jsme odehráli mnohem lépe. Mají kvalitní útok a zkušenou obranu. Celou sezonu hráli výborně. Dá se s nimi hrát a i vyhrát. Jen musíme zůstat u své současné hry.

Nedá se však zřejmě soustředit jen na lídra Martina Straku. Musíte si pohlídat i další hráče, jako je Duda, Vlasák, Kovář, Kratěna.

Určitě, ale Straka je jejich klíčový hráč. Když hraje s Vlasákem, jsou nebezpeční. Mají tam šikovné hráče. Umí dávat góly.

Na vaší tváři jde vidět, že již opět dodržujete tradiční rituál a neholíte se.

Zatím jsme to neřešili, ale asi se opět nebudeme holit, když už to tak dopadlo. (Úsměv.)