„Vůbec jsme to nečekal a rozhodnutí mě dost otrávilo. Hodně mě mrzí, že nehraji pro nás tak důležitý zápas. Test přišel v nejhorší možný moment," neskrýval rozčarování s osmi góly nejlepší kanonýr ševců ve vyřazovací části. „Nepřišlo mi, že by byl můj zákrok tak drastický. O to více mě trest překvapil."

Disciplinární komise v čele se šéfem Karlem Holým se situací zabývala hned ve čtvrtek ráno na základě podnětu finálového soupeře. „Nevím, kdo to inicializoval a ani se nechci v tom pitvat. Beru to jako fakt, nic jiného mi nezbývá," pokrčil smířlivě rameny.

Informaci o nedobrovolném distanci se dozvěděl během čtvrtečního dopoledního tréninku od kapitána Čajánka. „Ani jsme se o tom s kluky pořádně nebavili. Nikdo nečekal, že bych mohl dostat nějaký dodatečný trest," potvrdil 36letý útočník PSG, jenž se tak ještě v průběhu dopolední přípravy převlékl z bílého dresu určeného pro hráče první formace do červeného. V něm se naopak připravují hokejisté, kteří nemají zasáhnout do nejbližšího utkání týmu.

„Už jsem počáteční šok rozdýchal," potvrdil zkušený forvard. „Možná z televize to vypadalo jako zbytečný zákrok, ale úmysl ode mne tam nebyl. Já ho chtěl jen popostrčit. Ani jsem netušil, že tak spadne," dušoval se Veselý. „Po zhlédnutí zákroku jsem uznal, že to byl faul, který jsem si ale už během utkání odseděl. Ovšem na dodatečný trest bych to neviděl. Takových zákroků je v zápasech hodně, jen ti hráči nespadnou. Každý musí podobné postrčení při boji o puk u mantinelu čekat. Bohužel pro mě Kempný spadl," hlesl.

Do třeskutého moravského finále tak Veselý zasáhne jedině v případě, že se Kometě podaří sérii o víkendu vyrovnat. „Samozřejmě, že si více přeji, aby se rozhodlo už v pátek. A já věřím, že to kluci zvládnou i beze mě," zdůraznil zlínský odchovanec.

Jméno zlínského útočníka se už jednou v rozehraném ročníku dostal na přetřes k disciplinární komisi, která jej v listopadu dokonce potrestala 10% srážkou z měsíční mzdy za údajně nafilmovaný pád v duelu s Vítkovicemi. „Už tehdy jsem nesouhlasil, ale stejně jako nyní se na mé vyjádření nikdo neptal," posteskl si Veselý, který včera dopoledne ještě netušil, kde bude sledovat páteční druhé snažení spoluhráčů na zisk titulu. „Lístky nemám, proto doufám, že mě kluci pustí na střídačku. Nikdy jsem totiž ještě takový trest nedostal," dodal Ondřej Veselý.