Urostlý bek, jenž v uplynulé sezoně dostal velkou šanci v extralize dospělých a letos na jaře získal mistrovský titul s juniorkou, byl ze svého výběru velmi příjemně překvapen. „Jsem velmi rád, že jsem byl draftovaný. Už třeba i proto, že letos bylo v nováčkovské loterii vybráno jen pět českých hokejistů. Je to první krok k možnému angažmá v NHL, která je snem každého hráče,“ liboval si bezprostředně po draftu Radim Ostrčil, kterého si v pátém kole jako 169. v pořadí vybral Boston.

„Trošku jsem počítal s tím, že bych mohl být draftovaný kolem pátého nebo šestého kola, takže jsem určitě spokojený,“ rozplýval se nadějný obránce, který tušil zájem Medvědů. „Byl jsem na testech mladých hráčů před draftem a ve hře bylo více týmů včetně Bostonu. O jeho zájmu jsem tedy trošku věděl a počítal jsem s tím,“ připustil hokejista. Draft mladých nadějí sledoval doma ve Vsetíně. „Původně jsem měl letět na draft do Columbusu, ale nakonec jsem to zrušil. Sledoval jsem loterii v noci on-line na internetu,“ prozradil Ostrčil.

V nejbližších dnech se bude muset mladý hráč rozhodnout, kde bude hrát následující sezonu. Moc do karet mu však nenahrává nejasná situace kolem vyloučení Vsetína z extraligy. „Všechno bude záležet právě na tom, jak dopadne situace na Vsetíně. Pokud se tady bude hrát extraliga, tak bych rád hrál tady. Je to kvalitní soutěž a dá mi hodně,“ je přesvědčen.

V opačném případě však zatím neví, jak bude jeho kariéra pokračovat. „Pokud to dopadne s licencí špatně a extraliga na Valašsku nebude, budu se muset zařídit jinak. Zatím bych ale nerad předbíhal,“ podotkl čerstvě draftovaný hokejista.

Důležitý krok v kariéře mladého hokejisty ještě nestihl ani pořádně oslavit. „Stejně by to ještě moc nešlo. Teď mám plno práce se školou. Táta navíc ani nebyl doma, ale samozřejmě jsme si po draftu telefonovali a gratuloval mně. Až bude doma, určitě si dáme skleničku,“ pousmál se Radim Ostrčil.