„Mohl by být k dispozici. Psal, že by snad měl přijít na trénink. Uvidíme, snad se zapojí, byli bychom rádi,“ doufal včera v podvečer hlavní kouč Robert Svoboda, který však nechce návrat střelce uspěchat.

„Uvidí až při zátěži, jak na tom je. Dostal úder do hlavy, trochu se mu zatmělo,“ připomněl Svoboda zranění svého klíčového centra, který odstoupil v úvodu druhé třetiny úterního zápasu proti Hradci Králové s podezřením na otřes mozku a sanitka jej odvezla na vyšetření do nemocnice.

To prokázalo, že otřes byl jen lehčího charakteru. „Doufám, že jo. Nenechali si ho ani v nemocnici. Zřejmě to nebylo vážné,“ věřil Svoboda.

David Šťastný
Když nevěříte, nemůžete na led, říká útočník Beranů Šťastný

Zatímco v případě Honejska existuje šance, že naskočí už v pátek, obránce Matějíček, který rovněž nedohrál úterní mač, si minimálně měsíc nezahraje. „Má asi natažené vazy v koleně. Nosí ortézu, ten nebude nyní určitě k dispozici,“ ví Svoboda.

Trenéři navíc stále nemohou počítat ani se zadákem Davidem Noskem, jenž se už od zářijového zápasu ve Vítkovicích zotavuje po operaci ramene. „David trénuje individuálně. Na ledě je každý den. Doufejme, že se jeho stav zlepšuje. Ale nechci říkat, jestli naskočí před Vánoci, po svátcích nebo až po Novém roce. Ale někdy na přelomu roku počítáme, že zasáhne do hry,“ věří Svoboda.

Na marodce je také další bek Jakub Ferenc, který si zlomil prst v zápase v Plzni. „Je po operaci. Doba léčení bude asi necelé tři týdny. Už také chodí bruslit, ale až bude mít ruku zpevněnou, bude moct hrát,“ ví Svoboda, který navíc už nemůže počítat se slovenským obráncem Marcelem Petranem, se kterým vedení klubu neprodloužilo měsíční kontrakt.

Aukro Berani Zlín  - Mountfield Hradec Králové
Berani přišli o Honejska i domácí vítěznou sérii s Hradcem Králové

„Když se vrátí Nosek s Ferencem a uzdraví se Matějíček, základní sestavu máme. A takového beka mít na hranici sedmého nebo osmého si nemůžeme dovolit. Máme mladé hráče, jako je Gazda nebo Padrnos,“ chce Svoboda sázet na juniory. „Byli jsme rádi, že nám Marcel pomohl v daný okamžik. Byla to vzájemně výhodná spolupráce. Po skončení v Havířově se mohl ukázat v extralize. Pomůže mu to při získání dalšího angažmá,“ myslí si zlínský kouč, jenž má řešení při současných zdravotních potížích obránců. „Máme možnost si vypomoct s beky z Přerova. Některé hráče si vypůjčíme,“ dodal Robert Svoboda.