Klub v pátek po obědě před zápasem s Mladou Boleslaví oznámil, že nepočítá s tím, že naskočí do extraligových bojů ve zlínském dresu. V 11 zápasech si připsal dva kanadské body za jeden gól a jednu asistenci.

„Společně s jeho hráčským agentem sháníme pro Rickarda jiné působiště. Jeho angažmá ve Zlíně se nepodařilo, což neznamená, že to není dobrý hokejista. To jistě prokáže v dalším působišti,“ poznamenal generální manažer týmu PSG Berani Zlín Martin Hosták.

Jeho jediná výstavní trefa k výhře v domácím zápase proti Kladnu (1:2) nevedla. Nejvíc se předvedl ještě v přípravě v generálce na extraligu, kdy dvěma góly a celkem třemi kanadskými body pomohl k výhře nad Kometou 3:2.

Jenže v extralize se vytrácel. A poslední zápas v Litvínově pro něj skončil předčasně. Po tvrdém, ale zřejmě čistém hitu Kašpara ho odvezli na nosítkách.

Rickard Palmberg (narozen 31. března 1989) hrál většinu kariéry v nižších soutěžích ve Švédsku, ve druhé nejvyšší lize Allsvenskan nastupoval v týmech HC Vita Hästen, Södertälje SK. V soutěži Divize 1 hrál za Mjölby, Skövde, Mariestad BolS a Nybro Vikings. V uplynulém ročníku působil v nejvyšší lize Svenska hockeyligan (SHL), kde v dresu Timra IK odehrál celkem 53 utkání a získal 35 kanadských bodů za 11 gólů a 24 asistencí.

Marek Čiliak
Čiliakova reakce pisálkovi se dostala do televize