„Forza ševci ole ole," dováděl po euforickém obratu nejlepší muž zápasu Libor Kašík s fanoušky při závěrečné děkovačce. Mezitím se už z kabiny ozývala vítězná písnička Věry Špinarové Raketou na Mars.

„Tyhle tři body jsou pro nás strašně důležité. Jsme za ně moc rádi," radoval se asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

Na začátku 59. minuty za stavu 1:1 narýsoval Marušák nádherný pas na Vlacha, který v samostatném úniku vyčaroval na brankáře Maxwella blafák do bekhendu.

„Pavel Kubiš parádně odtáhl sebou beka a já jel sám na bránu. Myslím, že jsem to pěkně zakončil. Bylo to krásné," smál se od ucha k uchu hrdina okamžiku Roman Vlach.

„Samozřejmě se nemůže stát, aby za nerozhodného stavu šel hráč středem hřiště sám na branku. Bylo to blbě rozebrané. Byla to největší chyba našeho týmu, která nás bohužel stála tři body," štval rozhodující moment zápasu hlavního trenéra Pardubic Richarda Krále.

Přitom na první gól se ve středu ve Zlíně čekalo dlouhých 48 minut. Pak se ale se šancemi na obou stranách roztrhl pytel. Pardubice šly do vedení, když pláchl Marcinko se Sýkorou do přečíslení dva na jednoho a pardubický kanonýr se z podobných pozic nemýlí.

Jenže v 54. minutě využil po 20 vteřinách přesilovku Říčka, jehož zpoza branky našel mezi kruhy lotyšský snajpr Bukarts.

V prvních dvou třetinách bylo na ledě k vidění víc šarvátek a ostrých soubojů než tutovek. Ve 28. minutě Kubiš vyfasoval desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku, na druhé straně Veselého sestřelil Orsava a až v polovině zápasu si Zlín zahrál první přesilovku. Zlín dlouho tahal za kratší konec, Pardubice však narážely na výtečného Kašíka.

„Po náročném programu nám chyběly síly a drajv. Pardubice si vytvářely šance. Po inkasovaném gólu jsme zredukovali sestavu a začali hrát vabank. Při závěrečném tlaku se k nám přiklonilo štěstí," oddechl si Jurík.

Zlín – Pardubice 2:1

Branky a nahrávky: 53. Říčka (Bukarts, P. Holík), 59. Roman Vlach (Marušák, Žižka) – 48. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach). Rozhodčí: Hodek, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:3, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6254. Třetiny: 0:0, 0:0, 2:1.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák – Bukarts, P. Holík, Říčka – Kubiš, Maruna, F. Čech – Čachotský, Roman Vlach, O. Veselý – D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Maxwell – Bokroš, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík – Orsava, Nahodil, Rolinek – P. Sýkora, Renedbach, Marcinko – Rapáč, Kaut, Poulíček – Cetkovský, Venkrbenc, Moučka. Trenéři: R. Král a M. Zadina.