Pětadvacetiletý hráč Zlína do Přerova přišel na střídavé starty a po debaklu v Českých Budějovicích přispěl k sobotní výhře 2:0 nad Benátkami.

„Mám to do Přerova kousek, jsem spokojený. Je to stokrát lepší než jezdit do Havířova," říká mistr extraligy ze sezony 2013/2014.

Proti Benátkám to nebylo nic jednoduchého, jak to hodnotíte?

Jak říkáte, Benátky jsou nepříjemný soupeř. Hodně bruslily a byly houževnaté. Nečekalo nás nic jednoduchého. Myslím si, že první třetina byla z naší strany taková opatrná, ale ve druhé už jsme převzali otěže zápasu.

Co vám trenéři před druhou dvacetiminutovkou kladli na srdce?

Že musíme být aktivnější, víc bruslit, udržet se na puku a nezbavovat se ho. Hrát na ně silově, protože jsou to mladí kluci, na které se tak musí hrát. Myslím, že jsme to zvedli a po zásluze vyhráli.

Vy sám jste byl v jednom momentu hodně blízko první brance za Zubry, nemrzí to?

Jo, mrzí to, byla to dobrá pozice, ale hlavní jsou tři body do tabulky. Kdo dá nebo nedá gól, je vedlejší.

Považujete se spíš za ofenzivního nebo defenzivního obránce?

Já jsem právě spíš ten defenzivnější, radši do oslabení. Jsem takový pes obranář. Ale když je příležitost, tak si tam ten prostor najdu, nebojím se toho. Ale ofenzivní bek určitě nejsem (usmívá se).

V prvním zápase za Přerov jste byl vhozen do jámy lvové do Budvar arény, to asi nebylo nic příjemného, že?

Tak Budějovice byly jasně lepší, vyhrály po zásluze. Pro mě to nebyl žádný problém. Mám něco odehraného v extralize i první lize, takže týmy jako Motor rozhodně můžu přirovnat k extraligovým mančaftům. Možná mi to i sedí víc tady ty týmy jako Budějovice než Benátky. Nemyslím si, že bych byl vhozen do jámy lvové. Nemůžu si vybírat, proti komu nastoupím.

Jak se zatím tady v Přerově cítíte?

Myslím, že dobré. Parta je super. Většinu kluků znám ze Zlína nebo tak. Gogina (Jiřího Goiše, pozn. red.), Popela, Hořču nebo Grofáka. Je tady hodně Zlíňáků, takže úplně v klidu. Mně se tady líbí. Mám to navíc kousek domů, já jsem spokojený. Je to pro mě stokrát lepší než jezdit do Havířova.

Takže se dá čekat, že vás tady uvidíme častěji?

Asi jo, já se tomu nebudu bránit. Budu rád, když si sem budu moct přijet zahrát. Mám sem vyřízené střídavé starty, jezdil bych na zápas, jinak budu fungovat normálně ve Zlíně.