„Chceme dál předvádět dobrý hokej v klidné části tabulky, abychom neměli strach o desítku. Play off je pak jiná soutěž, kterou jsme v posledních letech ukázali, že umíme hrát. Napřed se ale do ní musíme dostat," uvědomuje si Kamas.

Proč jste ustoupili fanouškům a nakonec zahájíte sezonu v tradičních žlutomodrých barvách?

Naším záměrem bylo hrát v bílých dresech. Ale současně jsem na dni otevřených dveří řekl, že si počkáme na názor fanoušků a pak se rozhodneme. Nejsme slepí a hluší, ale hlavně jsme všichni – vedení, hráči a trenéři – zodpovědní směrem ke klubu, vše jsme přehodnotili a k prvnímu zápasu nastoupíme v tradičních žlutomodrých dresech. Musíme se soustředit na hokej a ne na debaty. Nejdůležitější je dobře vstoupit do sezony. Bylo to společné rozhodnutí.

Bílé dresy jdou tedy k ledu?

Rozhodnutí necháme na pozdější dobu, protože s těmito dresy byl určitý záměr i charitativní. Chtěli jsme je trochu obehrát a pak vydražené peníze z prodeje použít na potřebné věci. To má ale čas, celou sezonu máme před sebou.

Jaký je zájem fanoušků o permanentní vstupenky?

Rozhodně máme více prodaných než loni, je to v řádu stovek. Byť je to těžké, v uplynulých dvou letech jsme se úspěšně snažili permanentky nezdražovat. Nyní jsme ale museli jít řádově o deset procent s cenou nahoru, což ale souvisí s účastí v Lize mistrů, respektive se třemi kvalitními zápasy navíc. I přes mírné zdražení na tom fanoušek tratný nebude, pořád jej to vyjde mnohem lépe než si kupovat lístky na každý zápas. O tom permanentky ale jsou.

Překvapil vás zájem fanoušků o zápasy LM, který je v Česku jasně největší?

Trošku mě to překvapilo, mile. Na druhou stranu jsme měli štěstí na zajímavé soupeře. V neposlední řadě asi slavila úspěch i rozumná cenová politika. Jsem moc rád, že tuto soutěž zvládáme po všech stránkách – sportovně, logisticky a v neposlední řadě, co se týče zranění. Pořád nás ale čekají dva těžké zápasy po začátku extraligy, které nám mohou mnohé naznačit. Únava se určitě bude střádat a asi až na přelomu kalendářního roku se ukáže, jestli nám náročné cestování ublížilo nebo ne. Zatím ale platí, že pokud se podaří postoupit ze skupiny, rádi budeme dál bojovat. I přes počáteční pochybnosti jsme se dali na boj a nyní bereme soutěž maximálně vážně. Zatím vše po všech stránkách zvládáme lépe, než jsme čekali.

Je nějaká fáze LM, kdy se Zlínu vynaložené prostředky mohou vrátit?

Zatím jsem to dopodrobna nestudoval, ale vždy bude záležet, jak moc atraktivního soupeře v případě postupu dostaneme a jak daleko budeme muset cestovat.

Jak je složité či snadné po dvou úspěšných sezonách naplnit 81milionový rozpočet pro první tým?

Doba, kdy se sponzoři sami hlásili, je dávno pryč. I proto bylo těžké vše zvládnout, ale mohu potvrdit, že je zcela pokrytý a zajištěn. I mě trápí, že jsme nyní museli navýšit rozpočet o sedm milionů, ale věřím, že jsme tyto peníze investovali dobře. Velmi si vážím partnerů, kteří nás v tom podpořili a přispěli navíc, proto jsme Ligu mistrů odehráli i s maximálním komfortem pro tým.

Sázka klubu na vlastní odchovance se Zlínu vyplácí. Je to cesta, kterou půjdete i nadále?

Rozhodně. S tím souvisí i naše politika obchodování s hráči. Když nemáme pro některého našeho hráče z různých důvodů místo, tak se ho nesnažíme za každou cenu zpeněžit prodejem, ale dáváme jej pouze na hostování. V danou chvíli nám to sice přinese mnohem méně peněz, ale o to snazší jsou jeho návraty. To je případ Romana Vlacha, to by byl případ čistě teoreticky Standy Balána, kterého bedlivě sledujeme a víme, v jak skvělé formě poslední dva roky hraje.

Generálnímu partneru hokeje PSG Zlín dobíhá v této sezoně smlouva. Bude pokračovat?

Nemohu to vyloučit. Vedeme několik jednání, která věnujeme nejen této, ale i příští sezoně. Uvidíme.