Byl to klíčový okamžik?
Neřekl bych zlom. Měli jsme tam střídání předtím Fryška (Fryšara) skoro do prázdné branky, ale prý trefil hokejku. To se prostě stane. Vyloučení ke hře patří. Kdyby nebylo tohle, bylo by zase jiné. Na tohle bych to neházel. My jsme to mohli odbránit a hrát o remízu, ale bohužel jsme inkasovali.

Byl to nejvyhrocenější domácí zápas sezony?
Nějaké strkanice a těla k hokeji patří. Mají tvrdé kluky, ale nemyslím si, že by tam bylo něco zákeřného. Faul Ondry jsem sice neviděl, ale co jsme se bavili s kluky, nemyslíme si, že by to bylo něco zákeřného. Prostě mu uhýbal a trefil ho kolenem, ačkoliv mě i Ondru to mrzí. Ale to se ve hře stane. Můžete se snažit, jak chcete, ale faul prostě přijde. Vyhrocení přijde a jejich střídačka je naštvaná. Ale nepřišlo mi, že by to nějak vybočovalo.

hokej HC Aukro Berani Zlín  - HC Vítkovice Rivera
Kouč Zlína Svoboda: Veselý neměl důvod se mstít

Co na vás pokřikoval Lev, který za nesportovní chování dostal osobní desetiminutový trest?
To bych nekomentoval. To nebylo přímo na mě. On dal gól a měl z toho asi extrémní radost. My tak mezi sebou štěkáme.

Čím to, že dvě třetiny to opět z vaší strany nebylo ideální a nastartovali jste se až ve třetí třetině?
Asi nás minulý zápas s Plzní, kdy se nám podařilo vyrovnat ze stavu 1:4, stál moc sil. První dvě třetiny nebyly dobré. Ale ani led nebyl ideální. Nechápu proč, když je venku krásně. Ale puk neklouže. Taháte puk a čtyřikrát se vám zastaví. A obraz hry se celý změní. Už v pondělí jsme si na to stěžovali. Nechci se na to vymlouvat, oba týmy měly stejné podmínky. Mysleli jsme si, že to ve třetí třetině otočíme, ale už to nešlo.

Za dva domácí zápasy jste v základní hrací době inkasovali jedenáct branek. To je hrozivé, co?
To je špatné. Soustředíme se na dobrou obranu, ale poslední dva zápasy se nám to vůbec nepovedlo. Tím, že prohráváte, snažíte se do toho jít a skóre vyrovnat. Ale bohužel vždycky odskočili a museli jsme dotahovat. Je to škoda, Vítkovice jsou mančaft kolem nás a s nimi bychom měli sbírat body.