„Bohužel mé vyloučení do tří zápas ukončilo. Z porážky tragédii neděláme. Člověk se pořád učí. Je to hokej, kdy se dá prohrát i zápas, kdy vedete 3:0," klopil po utkání oči zklamaný kapitán beranů Petr Čajánek.

Důvod, proč v závěru vychýlil svatyni, za což je sudí poslali do brány, byl jednoduchý. „Z mého pohledu puk letěl do brány. Já se snažil ji posunout už předtím. By to velký zkrat, který vzít zpět nejde," pokrčil rameny útočník, který ale příčinu porážky viděl už v situacích mnohem dříve.

„Rychlý gól Vítkovice nakopl a nás dostal ze hry. Navíc přišly momenty, kdy jsme faulovali. Vítkovice hrály přesilovky dobře, navíc jim to po první trefě začalo padat. Jak předtím nemohli gól dát, tak je tam v závěru naplácali. Bohužel jsme nedokázali na to reagovat, podržet puk. Play off se hraje do poslední minuty a stává se, že se zápasy otáčí. Bohužel jsme slibně rozehraný duel nedotáhli do vítězného konce," poznamenal Čajánek


Černé myšlenky se snažil již pár minut po nešťastném duelu z hlavy vytěsnit vyhlídkami na páteční ostravskou odvetu. „Je to play off, nemůžeme čekat, že vyhrajeme každý zápas. Půjdeme s hlavou nahoru jako do všech tří předchozích, opět se pokusíme vyhrát. Musíme ale hrát s minimem vyloučení, protože v poslední třetině jsme jich měli spoustu a talk, pod který jsme se dostali, byl obrovský," dodal Petr Čajánek.