„Beru to sportovně. Neprožívám to," tvrdí kouč zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

Před vánočními svátky se nabízí, že by po utkání Roman nasedl do zlínského autobusu a jel by domů. „Mají ještě o víkendu trénink a volno mají až na Štědrý den stejně jako my," vysvětluje tatínek libereckého útočníka.

Beranům se pod Ještědem výrazně nedaří. Vždyť z posledních jedenácti zápasů vyhráli pouze jednou.

„Je tam úzké kluziště, na které nejsme zvyklí. Je tam hodně osobních soubojů. Je to taková otloukaná o mantinely. Půjde spíš o to přetlačit soupeře a proměňovat šance," tuší šéf zlínské střídačky.

Jenže v současnosti se nedaří ani Bílým Tygrům, kteří prohráli posledních pět utkání a aktuálně jsou poslední. „Soutěž je vyrovnaná. Pro ně je to spíš výhoda, jsou na to zvyklí, hrají tam svůj typický hokej a bude záležet, jak se s tím vyrovnáme my," myslí si Vlach.

Ten kromě reprezentanta do 20 let Patrika Urbance a dlouhodobě zraněného útočníka má k dispozici kompletní tým, který má však za sebou náročnou bitvu proti Kometě Brno (6:3).

„Jsou tam jen nějaká šití a modřiny. Ale jinak jsme v pořádku," pochvaluje si zlínský stratég, jenž je již na Vánoce jako jeden z mála připravený. „Už mám nakoupeno. Už mi nic nechybí," pousmál se Vlach.