„Hodnocení je úplně jednoduché, bez gólů nemůžeme vyhrát. Hrozně se nadřeme na gól v poslední době. Na jeden gól jsme vyhráli v Třinci, na jeden zase prohráli v Olomouci. Nejsme úspěšní ani v přesilovkách.

Dnes jsme jich měli dost a mrzí nás to, protože dnes jsme tu mohli bodovat,“ věděl hlavní kouč Zlína Robert Svoboda.

Jenže Berani tentokrát nechali vyniknout 21letého gólmana Chomutova Štěpána Lukeše, který v pozici brankářské jedničky nahradil po odchodu Laca do pražské Sparty. A proti Zlínu bratr známějšího útočníka Litvínova Františka Lukeše pochytal všech 27 střel a dočkal se nejen první nuly v sezoně, ale i v extraligové kariéře.

„Jsem strašně rád, je to úžasný pocit. Doufám, že ještě nějakou přidám. Jsou to důležité tři body,“ vykládal po zápase hrdina Pirátů Lukeš.

Aukro Berani Zlín - HC Sparta Praha
Honejsek ironicky zatleskal sudím. Překvapilo mě, že jsem nedostal desítku

„Chytal fantasticky, byl jsem překvapený, vůbec jsem ho neznal. Sám jsem byl zvědavý, jak to zvládne. Věděli jsme, že je to mladý gólman. Vytvořili jsme si hodně střel, ale on je někdy až zázračnými zákroky pochytal. Klobouk dolů před ním,“ smekal útočník Zlína Antonín Honejsek.

Jen on sám na něj vyslal čtyři střely. Žižka s Kubišem trefili tyč.

Chomutov, který vyhrál za tři body po šesti zápasech poprvé od 20. prosince, šel do vedení ve 23. minutě po teči Chrpy. A to ještě Kašík zlikvidoval trestné střílení Dlouhého.

Chomutov - Zlín.Zdroj: Deník

V závěru se Zlín pokusil bez gólmana o power-play, jenže dřív než se ševci usadili v pásmu, ztratil Honejsek kotouč a kapitán a nejlepší střelec Pirátů Vondrka se blýskl gentlemanským gestem. Před zlínskou trefou totiž přenechal kotouč Chloubovi, který jej popáté v sezoně dopravil do prázdné klece.

„Tohle se moc to v hokeji nevidí,“ nechápal ve studiu České televize expert a bývalý útočník Milan Antoš.

„Máme tři body, které jsme potřebovali. Se Zlínem jsme sousedi v tabulce, potřebujeme hnát týmy před námi,“ pochvaloval si Vladimír Růžička, který se vrátil po prodělané nemoci.

„Hodně vyrovnaný zápas na jeden gól. Vyhrát mohl kdokoliv, nakonec jsme byli šťastnější my. V závěru jsme dali do prázdné brány. Jsme rádi, že máme tři body. Po dlouhé době jsme zase vyhráli za tři body a připravujeme se na těžké zápasy a bojujeme o desítku,“ oddechl si hlavní kouč Pirátů Vladimír Růžička.

Další zápas odehrají hokejisté Zlína v pátek doma od 17.20 hodin s Plzní, kde si berani v retro dresech kulaté jubileum 50. sezony v nejvyšší soutěži.

Piráti Chomutov - Aukro Berani Zlín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Chrpa (Dietz, Chlouba), 59. Chlouba (Vondrka). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič (Slovensko) – Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:3. Využití: bez. Diváci: 3 968. Střely na branku: 29:27. Zblokované střely: 14:9. Hity: 9:9. Vhazování: 35/63 (56%) - 28/63 (44%). Průběh utkání: 2:0.

Piráti Chomutov: Š. Lukeš – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot – Vondrka, Huml, Koblasa – Šťovíček, V. Růžička ml., A. Dlouhý – V. Tomeček, Smejkal, Poletín – J. Havel, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný, Martínek.

Aukro Berani Zlín: Kašík – D. Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Řezníček, Valenta, Ferenc – Kubiš, D. Šťastný, O. Veselý – Okál, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Klhůfek – Fryšara, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík, Hrazdira.