„Vyhráli jsme buly. Larry (Matyáš Hamrlík – pozn. red.) vystřelil. Byl jsem ve správný čas na správném místě a puk dorazil do prázdné branky,“ těšilo 20letého útočníka, pro kterého se jedná o první kompletní přípravu mezi dospělými.

Ani přesný zásah z úvodní třetiny zápasu cílevědomého borce neuspokojil.

„Za dosavadní branky jsem pochopitelně rád, ale stále to není ideální. Pořád si zvykám na přesun z juniorského do mužského hokeje,“ přiznal Dobiáš.

O osudu prvního ze dvou přípravných střetnutí proti Kometě Brno rozhodla prostřední část zápasu.

„První třetinu jsme soupeře jednoznačně tlačili, nedostal se vůbec k ničemu. Ve druhé nás zlomily přesilovky. Poté to už víceméně byl hokej na jednu stranu,“ uznal sportovně talentovaný mladík.

Berani během včerejšího zápasu měli příležitost šesti přesilových her, ani v jedné z nich se ovšem nedokázali střelecky prosadit. Naproti tomu hostující výběr se k početní převaze dostal sedmkrát, přičemž třikrát se dokázal trefit za záda domácího Kašíka.

„Určitě to byl největší rozdíl celého zápasu. V hokeji se jedná o klíčové okamžiky. Do začátku sezony je musíme zlepšit, bez nich se neobejdeme,“ uvědomuje si Dobiáš, podle kterého zlínští hokejisté v přípravě narazili na zdatnějšího protivníka.

„Třinec byl mnohem kvalitnější. Dokázali jsme ho doma porazit. Na Kometu jsme určitě měli také,“ mrzí mladého útočníka.

Ačkoliv v devíti přípravných zápasech zaznamenal čtyři trefy, o své budoucnosti zatím jasno nemá.

„Stále je to boj o místo v sestavě. Doufám, že se mi tady podaří zůstat. Na mě to ovšem není,“ říká Dobiáš, jenž vidí jednoznačný rozdíl mezi juniorským a mužským hokejem.

„Bez pochyby to je v chytrosti protihráčů, jsou mazanější,“ tvrdí.

Samotný Vojtěch Dobiáš to proti Kometě Brno poznal na vlastní kůži, když byl v průběhu zápasu sražený na zem.

„Posadil jsem se na zadek. Díval jsem se po puku a obdržel direkt. Všude to je však stejné,“ dodal mladík.