„Jsem šťastný, že s nimi můžu hrát. Jsou to výborní hráči. V lajně máme nějak rozdělené role. Jsem rád, že tým táhneme," přiznává Říčka, který je se 12 góly druhým nejlepším střelcem týmu. Za nezastavitelným snajprem z Lotyšska Bukartsem.

Před vítěznou trefou na 2:1 jste v 52. minutě zůstal na ledě déle s jinou formací. Jak k tomu došlo?

Protáhl jsem střídání, protože jsem nestihl vystřídat. Byli jsme v tlaku, výsledek byl 1:1, tak jsem se rozhodl na ledě zůstat déle. A vyšlo to. Bylo to jednoduché zakončení. Gólman byl na druhé straně.

Lepší výsledek než výkon. Souhlasíte?

Také bych řekl. Výkon nebyl ideální. Nejezdily nám nohy. Bylo vidět, že Litvínov hrál o přežití a nedal nám ani centimetr ledu. Bylo to velmi těžké utkání. Kdyby to dlouho zůstalo jen 2:1, závěr by byl asi ještě hodně nervózní.

Pomohlo vám, že do třetí třetiny trenéři stáhli hru na tři formace?

Byl to dobrý tah. Dnes nám to opravdu nejezdilo, odskakovaly nám puky. Třetí třetina už ale byla v dobrém tempu.

Po porážce Vítkovic máte na jedenácté nepostupové místo náskok dvanácti bodů. Je to příjemný polštář a jistota?

Je příjemné, když tým už není pod takovým tlakem. Když to řeknu špatně, už nemusíme za každou cenu vyhrávat. Můžeme hrát uvolněněji. V předchozích zápasech to už na nás bylo i vidět.

Rebel Radek Duda docela držel nervy na uzdě, co říkáte?

Nechci se k tomu moc vyjadřovat. Ale jo. I když tam měl pořád nějaké průpovídky mezi střídačkami.

Sledujete bodovou sérii Robertse Bukartse, který bodoval už ve dvanáctém zápase v řadě?

Nebavíme se o tom, ale já o tom vím, že má nějakou sérii. Ale neříká nám, abychom mu víc nahrávali. Je to právě i on, kdo nás pořád hledá.

Jste rádi, že máte ve středu volno, v pátek díky odloženému zápasu se Spartou nehrajete a nastoupíte až v neděli proti Třinci?

Raději bych hrál, protože se nám daří. Ale zase je příjemné si odpočinout a dobít baterky. Na zimáku jeden den nebudeme, takže se na trénink budeme zase těšit.