„Jsem rád, že jsem to zvládl a kluci mi pomohli,“ pochvaloval si 21letý Sedláček, jenž zneškodnil 37 pokusů. Nestačil jen na zakončení mezi betony obránce Novotného. „Tady mi bylo nejhůř. Nechtěl jsem dostat hned druhý, to by bylo už hodně špatné. Dvě minuty poté už jsem se ale cítil dobře,“ popsal své dojmy talentovaný brankář beranů.

Stopku vystavil i třem třineckým nájezdníkům v penaltové loterii. Vylámali si na něm zuby Bonk, Hořava i Květoň. „Vždycky se jen podívám, kdo jede. Nepadlo jim to tam, ale svou roli sehrálo i štěstí. Jsme ale dobří tipéři. Většinou to dotáhneme do nájezdů a tam už je to buď anebo,“ poznamenal zlínský brankář.

Jenže série se dostala do rozhodující bitvy o postup až do pátého zápasu, který musí rozhodnout o postupujícím do čtvrtfinále. „Teď už jde o všechno, ale i v sezoně byly zápasy, které jsme museli vyhrát. Nyní se bude rozhodovat, zda budeme úspěšní, nebo ne. Půjde o hodně,“ uvědomuje si.

Ovšem narozdíl od předchozích bitev se bude hrát až do rozhodnutí. Tady třeba až do rána. „Aspoň se na nájezdy nemůžeme spoléhat. Budeme muset dát o gól víc,“ našel pozitivum Sedláček.

Zlín však ani v play off nenašel jednoznačnou brankářskou jedničku. Horčička sice odchytal tři zápasy, ale po šesti inkasovaných brankách ve třetím duelu dostal následně šanci Sedláček. A využil ji. Vyrovnaná dvojice se beranům nyní vyplácí. „Výhoda je to pro klub, ale horší je to pro gólmany, co méně chytají,“ zamyslel se Jakub Sedláček nad současnou situací ve zlínském brankovišti.