Gólman zlínských hokejistů v pátém i šestém čtvrtfinále proti Vítkovicím ze sebe udělal živou hradbu, přes kterou za 120 minut nedokázal nikdo dostat jediný puk. Výsledek? Zlín je od úterka v semifinále play off.

„Šel jsem do zápasů jako vždycky. Cítil jsem se úplně stejně, jako když jsem ve čtvrtém zápase dostal pět gólů. Někdy jich padne více, jindy zase méně," nehledá ve dvou čistých kontech po sobě vědu Sedláček.

Několikrát zmínil slovo štěstí, bez kterého by se berani neobešli. Jenže Sedláček potvrdil svá slova, že dospěl. Z vystresovaného 19letého obrovského zlínského talentu vyrostl v posledních dvou letech spolehlivý brankář.

Svou ohromnou mrštnost například prokázal ve 46. minutě, kdy před Húževkou zela odkrytá klec, ale Sedláček se bleskově přesunul a vítkovický útočník byl zřejmě na zhroucení. „Někdy to dáte do víka, někdy to střelci sjede. Naštěstí to pro nás byla ta druhá možnost," pousmál se skromně zlínský gólman.

Když v 53. minutě Okál skóroval a sudí nekonečně prohlížel video, Sedláček příliš v uznání trefy nevěřil.

„Jak nás znám, říkal jsem si, že z toho nic nebude. Když se totiž jede dívat rozhodčí na video, většinou z toho nic není. Už to bylo strašně dlouhé čekání, a tak mě napadlo, že bychom nějakou šanci mít mohli. Zaplať pánbůh za to, že to byl gól," odfrkl si upřímně Sedláček.

Po uznání branky se v něm prý emoce vůbec nehnuly. „Vedete 1:0, hrajete skoro rozhodující zápas a je sedm minut do konce. Tak se ani radovat nemůžete. Musíte se dál soustředit na zápas. Vůbec jsem se neradoval. Na chvíli si ulevíte a další střídání, dostanete gól," vysvětluje svou specifickou pozici oproti spoluhráčům v poli.

Proto až tři vteřiny před třetí sirénou si uvědomil, že cíl o postupu do semifinále se stal realitou. „To už jsem si říkal něco v tom smyslu, co by se muselo stát, abychom inkasovali. Ale pak jsem se bavil s Lubošem a říkal, že už dostal i vteřinu před koncem. Naštěstí se to nestalo," ulevil si.

Na následující dva volné dny měl plán jasný. Odpočívat. „Únava určitě nějaká je, ale dostali jsme dva dny volno, odpočineme si, doplníme síly a začneme se připravovat na semifinále. Já se budu válet u televize, protože si fakt potřebuju odpočinout," plánoval Sedláček.