Jak vás vyčerpala viróza, která obcházela kabinou?

Už ji mám za sebou. Dva dny jsem ležel, dnes jsem přišel na rozbruslení a chtěl jsem hrát. Možná jsem mohl jít na led už včera. Po rozbruslení jsem se cítil o hodně lépe, než když jsem ležel doma. I proto jsem chtěl hrát. Doufám, že už to máme za sebou a budeme všichni připravení na play off.

Třinec by vám mohl sedět víc, než silový hokej Komety. Souhlasíte?

Já nevím. Třeba dnes jsme silově vůbec nehráli. Třinec také hraje silově. Mají na to hráče. My si nevybíráme. Je jedno, jestli máme Třinec nebo Kometu.

Ale s Třincem jste nikdy v předchozích šesti případech neprohráli sérii play off. Může to hrát nějakou psychologickou­ roli?

Mně jsou osobně úplně jedno nějaké statistiky. Kometu jsme také porazili ve finále a oni nás vloni vyřadili v prvním kole. Musíme porazit každého.

Začínáte už v pondělí. Nepotřebovali jste víc odpočinku?

To se uvidí až po sérii, jestli to bylo úspěšné nebo ne. Osobně raději hraji. Ale každý říká něco jiného.

Začínáte doma. Je to výhoda?

To je pro každého výhoda. Můžeme doma dvakrát vyhrát a pojedeme k nim a vyhrají dvakrát oni. Může rozhodovat jeden zápas. Jsme rádi, že začínáme doma a uvidíme, jak to dopadne.

Brankář Libor Kašík už po nemoci trénuje. Myslíte, že bude do pondělí stoprocentně fit?

Jo, už je fit i nyní. Ale asi potřeboval ještě potrénovat, protože doma dlouho ležel. Asi si chtěl ještě odpočinout, potrénovat a připravit se pořádně na pondělí, nebo si do zápasu nevěřil.

Dívali jste se o přestávce na průběžné výsledky?

Já tedy ne. Až teď jste mi řekli, že máme Třinec.

Nezdálo se vám, že se Kometa trochu šetří na play-off?

Kluci, co hráli, asi ne. Měli tam spoustu mladých hráčů, kteří se chtěli ukázat. Ale bylo vidět, že šetří opory týmu, aby se připravili na pondělí.