Jeho vlastní trefa přímo z vhazování totiž rozhodla celou bitvu 17. kola a kvůli ní si ševci odvezli ze severu Čech čtvrtou porážku v řadě, naopak Liberec vyhrál doma teprve počtvrté v sezoně.

V čase 31:22 se na vhazování proti Říčkovi postavil zkušený slovenský útočník Branko Radivojevič. To jemu byla připsána vítězný gól, který byl zároveň pro něj druhý v dresu Bílých tygrů.

Při buly kotouč ještě lehce tečoval, ale následně zlínský útočník zasáhl puk čepelí s takovou razancí, že Kašík nestačil reagovat a zvýšil na průběžných 3:1. Zatřepalo to s námi a celý zbytek třetiny nám trvalo, abychom se z toho dostali," všiml si asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

„Takových gólů by chtěl mít každý hráč deset za sezonu. Bylo to totiž téměř bez práce," glosoval celou situaci v televizním studiu Bully hokejový expert České televize a bývalý útočník Martin Hosták.

Zlín bez Balaštíka vyřazeného mimo sestavu, zato s hosty Důrasem a Šlahařem ve čtvrté formaci už stačil reagovat jen jednou. Ve 49. minutě si ve vlastním oslabení pohrál s libereckou obranou Holík, vybruslil si mezi kruhy a střelou švihem poslal mezi Lašákovými betony kotouč do sítě.

„To byla situace, která by se nám nestala ani za rovnovážného stavu pět na pět," nechápal Černý.

Chvíli předtím ševci nevyužili půlminutovou přesilovku pět proti třem, zároveň stejnou možnost zmařili i Tygrům. Zlínští nenechali Lašáka nezaměstnaného, ale jejich nepohoda a neklid v koncovce byly znát až příliš. „Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, ale víc než na snížení nám to nestačilo," litoval Jurík.

Zato Liberec se na své všechny tři góly příliš nenadřel. Už po devíti vteřinách šel do vedení, když Radivojevič dostal expresní přihrávku mezi kruhy a příklepem prostřelil Kašíka.

Ve 4. minutě pak Liberec využil hned první přesilovku Horáka, když od modré propálil Šimek vše, co mu stálo v cestě. „Začali jsme velice špatně, z prvních dvou střel jsme dostali dvě branky. Od toho se odvíjela i první třetina. Pak jsme se zlepšili, ale nestačilo to," štvalo Juríka.

Zlínský bek Horák částečně napravil svou chybu při prvním inkasovaném gólu i vyloučení, po kterém Zlín inkasoval podruhé. To když v první přesilové hře našel odražený puk po Marušákově nahození Horák a uklidil jej do sítě.

„Brzké vedení je občas spíš komplikace. Řekl bych ale, že jsme se se zápasem vyrovnali dobře," liboval si asistent libereckého trenéra Čady Milan Černý.

„Nekoukal bych se na tabulku, Zlín je pořád mistr a vítězství si ceníme," tvrdil Černý.

Dalším nešťastným momentem zápasu byly dvě situace během druhé třetiny, kdy rozhodčí hned dvakrát signalizoval dvouminutový trest pro libereckého hráče, který ale následně zrušil.

Čeho se ševci asi dočkají příště v domácím zápase s Vítkovicemi?

Bílí Tygři Liberec – PSG Zlín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Radivojevič (P. Jelínek), 4. Šimek (Bartek), 32. Radivojevič – 11. Köhler (Marušák, O. Horák), 48. Holík (F. Čech). Rozhodčí: Šindler, Turčan – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:4, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5981.

Liberec: Lašák – Vitásek, D. Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček – Bakoš, P. Jelínek, Radivojevič – Bartek, Vampola, Bulík – Bulíř, Filippi, Kica – A. Dlouhý, T. Urban, Jass. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

PSG Zlín: Kašík – Marušák, O. Horák, Řezníček, Urbanec, Žižka, Valenta – Okál, Leška, Köhler – Holík, Roman Vlach, Říčka – Ondráček, Čajánek, O. Veselý – Důras, Šlahař, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

ZLÍNSKÉ KURIOZITY PODZIM 2014

Pátek 12. září 2014, 1. kolo: Mladá Boleslav přijela pozdě na zápas a poté čekající Zlín semlela 5:2

Neděle 14. září 2014, 2. kolo: V Brně donutila opakovat zápas hustá mlha. V dohrávce Zlín padl gólem necelé tři minuty před koncem 3:4.

Pátek 24. října 2014, 15. kolo: Roman Vlach vstřelil při signalizované výhodě vlastní gól, který byl připsán brankáři Komety Čiliakovi.

Neděle 26. října 2014, 16. kolo: Olomoucký útočník Patera rozhodl v samostatných nájezdech technickým gólem. O dva dny později se Zlín dozvěděl, že sudí Hradil rozhodl chybně.

Pátek 31. října 2014: 17. kolo: Útočník Robert Říčka přímo z vhazování v obranném pásmu trefil letící kotouč ve vzduchu tak „dokonale", že se trefil přímo do vlastní branky.