Na tříbodovou výhru už ševci čekají devět zápasů. Bídnou bilanci chtějí dnes od 17.30 hodin proti Chomutovu ukončit. Pozitivní je totiž fakt, že Zlín ve vzájemných zápasech s Chomutovem doma třikrát za sebou naplno bodoval.

„Věřím, že to protrhneme. Ale žádnou speciální prémii jsme nevypsali," odmítl kouč zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

Zlín neskóroval v posledním zápase před reprezentační přestávkou proti Třinci (0:3) ani ve středu v Mladé Boleslavi (1:0 sn). Poslední gól vstřelil Říčka v 16. minutě proti Olomouci (3:4).

„Není to dobré, ale z devadesáti procent je to o hlavě, aby si kluci zase začali věřit. A řešili střelecké situace jednoduše a nevymýšleli nějaké složité kombinace před brankou," nabádá Vlach, který měl včera na tréninku k dispozici všechny hráče včetně posil Havlíka, Maruny a také Lotyše Bukartse.

V červeném dresu mimo sestavu se ocitli útočníci Pavel Sedláček, Filip Čech a také Zdeněk Okál, který byl v minulém týdnu na neurčitou dobu vyměněn do prvoligového Havířova právě za útočníka Jana Marunu.

Na včerejším tréninku byla cítit bojovná nálada a odhodlání negativní domácí bilanci i střelecký půst ukončit.

„Vítězství v Boleslavi psychicky týmu pomohlo. I když se Chomutovu venku nedaří, tak se musíme připravit hlavně na výborné útočníky Červenku s Vondrkou," poukázal Vlach na fakt, že i s reprezentanty Piráti vedení koučem Vladimírem Růžičkou venku vyhráli z osmi zápasů pouze jednou a urvali jen jedno vítězství.