Tristní je i dosavadní bilance: tři odehrané zápasy bez výhry i bodů, skóre 6:13. „Po mistrovské sezoně se vždy mluví o kocovině. Zlín vyhrál titul zaslouženě. Když jsem tady byl naposledy, i tenkrát byl Zlín smutný. Dneska jsme je nachytali v horší kondici, za což jsme rádi. To však neznamená, že po titulu je tady kvalita jiná a Zlín se neměl z toho dostat," povídal ke zlínskému rozpoložení asistent libereckého trenéra Milan Černý.

„Budíček! My chceme ševce," skandovali fanoušci v závěru druhé třetiny, poté, co brankář Kašík inkasoval počtvrté. „Podepsal se na nás minulý zápas, kdy jsme v Olomouci nechali body," tvrdil asistent zlínského trenéra Juraj Jurík.

I přes pět inkasovaných gólů ovšem Libor Kašík nebyl hlavním viníkem pátečního marastu. Minimálně další čtyři góly totiž lapil. Ševci totiž nechali v obraně pořádně otevřená vrata. Zlínští obránci libereckým útočníkům bruslařsky vůbec nestačili. Když už to vypadalo, že se Zlín vzchopí, Tygři zasadili tvrdý úder. „V poslední době se nám v obraně nedaří. Určitě se složením zamícháme. Ráno moudřejší večera," poznamenal Jurík. „Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, protože jsme věděli, že Liberec má velmi dobře bruslící tým. To se také potvrdilo, bohužel jsme pořád dotahovali," litoval zlínský trenér.

Konkrétně ševci ztráceli už od 5. minuty, kdy prosvištěl do útočného pásma lotyšský Jass a přízemní ránou mezi betony propálil Kašíka – 0:1.

Pak zase od 26. minuty, když se Filippi hladce protáhl zlínskou obranou a Kašíka překonal střelou mezi betony – 1:2.

Ve 33. minutě Tesaříkovi sebral kotouč na útočné modré čáře Vampola, který z dorážky potřetí skóroval – 2:3. „Tady přišel zlom. V době, kdy jsme se nadechovali k obratu, přišla školácká chyba a další vedení soupeře. Škoda," pokrčil rameny Jurík.

Ve 35. minutě zaskočený Zlín jen sledoval strojovou kombinaci na jeden dotek, kterou tvrdou ránou zakončil Bakoš – 2:4.

Zlín přitom dvakrát dokázal na Liberec reagovat. Poprvé v 17. minutě důrazný Ondráček vyrovnal na 1:1. Ve 32. minutě podruhé oživil naděje Zlína Žižka v přesilovce, když si sjel mezi kruhy na Čajánkovu příhru. „Byli jsme ve všech třetinách lepší. Už v první jsme měli z velkého množství šancí dát více branek, měl jsem obavy, že se nám to vymstí," věděl Černý. 

Zlín – Liberec 2:5

Branky a nahrávky: 17. Ondráček (Roman Vlach), 31. Žižka (Čajánek, Tesařík) – 5. K. Jass, 26. Filippi (Bulíř, Škoula), 33. Vampola, 35. Bakoš (Filippi), 51. Bartek (Krenželok, Šimek). Rozhodčí: Husička, Hradil – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3946. Třetiny: 1:1, 1:3, 0:1.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Tesařík, Valenta – Balaštík, Leška, Köhler – Holík, Čajánek, O. Veselý – Ondráček, Roman Vlach, Kubiš – Okál, Fořt, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Liberec: Lašák – Škoula, Šimek, Gregořek, Derner, Vitásek, Voráček – Bartek, Vampola, Krenželok – Bakoš, Filippi, Bulíř – Valský, P. Jelínek, Kica – K. Jass, Jonák. Trenéři: Hynek a M. Černý.