Přitom si opět jeho formace dokázala vytvořit tlak, sám vypálil na Hamerlika pět střel, ale ani on se neprosadil. Až devět minut před koncem snížil obránce Patrik Urbanec, který se prosadil poprvé od 13. prosince 2013, kdy se trefil proti Karlovým Varům (2:4). Jenže to bylo ze strany Zlína vše.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas. O maličko aktivnější byl Třinec, který asi zaslouženě vyhrál," uznal kouč Zlína Rostislav Vlach.

Byl to jeho tým, který včera chyboval až příliš často, Třinec z toho vytěžil dva góly a spoustu úniků ještě zlínský gólman Kašík zlikvidoval. „Škoda, že jsme jeden neproměnili," litoval trenér Třince René Mucha.

Jeho tým využil jen v 19. minutě chybnou rozehrávku slovenského reprezentačního obránce Kotvana, který přihrál přesně na hůl Kopeckému mezi kruhy a slovenský forvard propálil Kašíka.

„Puk se mi postavil na hranu a svezl se po hokejce. Na to se ale nechci vymlouvat. Samozřejmě to byla moje chyba," reagoval na svou chybu Oldrich Kotvan. „Šlo to řešit jinak," věděl kouč Vlach.

Gól padl jen šestnáct vteřin po návratu obou týmů z kabin, kam předčasně odešli na první přestávku poté, co byl v hledišti zdravotní službou ošetřován jeden z členů pořadatelské služby, a úvodní část byla dohrána po úpravě ledu.

Vlachovi však ležela v žaludku i vítězná trefa Třince ze 44. minutě. To se mezi kruhy ocitl osamocený host z Havířova Kanko a střelou mezi Kašíkovy betony zvýšil na 2:0.

„Zde nebylo jištění útočníků. Byly to zbytečně chyby. Nemůže se stát, abychom dva góly inkasovali z mezikruží, kde nemáme žádné hráče," nechápal Vlach.

„Jsme rádi za tři body," oddechl si Mucha, jenž kvůli zranění tří beků Klesly, Linharta a Rotha a útočníka Jána Sýkory připsal na soupisku beka Stehlíka a útočníka Kanka z Havířova.

Hokejisté nastoupí do dalšího zápasu ve středu od 18.30 hodin v dohrávce 41. kola na ledě pražské Sparty a poté v pátek na ledě v Mladé Boleslavi od 17.30 hodin. 

PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Urbanec (Čachotský, Roman Vlach) – 19. Kopecký, 44. Kanko (Svačina). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk – Komárek, Skopal. Vyloučení: 2:4, navíc Rákos (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 5809.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec – Bukarts, P. Holík, Říčka – Ondráček, Cibák, Maruna – Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý – Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík – Nosek, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík – Irgl, Kopecký, Dravecký – Svačina, Marek Růžička, Kanko – Rákos, Plíhal, Rufer – Tybor, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha.