„Postup do play-off vidím reálně. Tohle je dobrý výsledek, aby kluci byli sebevědomí, že se tam můžeme dostat," pochvaloval si kouč Zlína Robert Svoboda, který společně s Martinem Hamrlíkem dovedl tým k sedmé výhře ze 13 zápasů od uvedení do funkce.

Ta proměna v herním projevu a nasazení je úžasná. Jenže kouzelný prsten princezny Arabely neměli trenéři Zlína k dispozici.

„Vidíme zlepšení u všech hráčů," nechtěl Svoboda chválit jednotlivce.

V polovině listopadu po dvou zápasech proti pražské Spartě a Třinci nezískali ani bod s negativním skóre 1:11. Po dvou bitvách se stejnými soupeři na přelomu roku mají ševci šest bodů s pozitivním skóre 7:2.

„Je to těžké hodnotit. Něco jiného je hrát venku a doma. Zlín je pro nás neoblíbený soupeř. Prvním gólem se soupeř dostal na koně," litoval asistent trenéra Třince René Mucha úvodní trefy Zdeňka Okála.

A v 18. minutě přišla velká chvíle navrátilce z druholigového Šumperka Pavla Sedláčka. Ten se totiž dočkal až v 79. zápase v extralize premiérové trefy, když si vybruslil od modré čáry před Hamerlíka a svižnou ránou nedal třineckému gólmanovi šanci.

„Jsme rádi, že se prosadili i jiní hráči, kteří zatím gól nedali," pochvaloval si Svoboda.

Sedláček totiž nebyl dnes jediný, kdo ukončil čekání. První trefy v sezoně se dočkal i Veselý, který ve 38. minutě ve vlastním oslabení obral zadáka Rotha a ze samostatného úniku střelou mezi betony ukončil po 27 odehraných zápasech své čekání.

„Abych řekl pravdu, nijak mě to nedeptalo. Sice jsem si teď přečetl nějaký článek, že jsem byl mezi nejdéle čekajícími hráči na gól, tak se to trochu do té hlavy dostalo. A kluci si trochu dělali srandu," pousmál se Veselý.

„Udělali jsme pár individuálních chyb, tohle byl rozhodující gól," věděl Mucha.

Výtečný zlínský večer navíc po 38 vteřinách třetí třetiny vyšperkoval Bukarts.

„Zápas se mi hodnotí dobře, byli jsme úspěšní, navázali jsme na předchozí výsledky, snažili se být aktivní."

S trochou nadsázky největší ohrožení zlínské branky zaznamenal sám její strážce Libor Kašík, který svou rozehrávkou holí proti napadajícímu Kanemu nastřelil vlastní tyč, v hledišti to jen zašumělo. Jinak si na něj nepřišli Adamský, Petružálek, Kane ani Marosz.

Kašík o druhou nulu v řadě přišel necelých pět minut před koncem, když jej překonali Nosek s Irglem během dvaceti vteřin. Jenže další kolaps už ševci nepřipustili.

„Škoda závěru, brankář Kašík podával výborné výkony a zápas mohl dopadnout i bez inkasované branky," mrzelo Svobodu rychlé třinecké snížení.

„Za stavu 4:0 jsme nepřestali hrát, dva góly jsme si zasloužili, prohrát s nulou by bylo kruté. Z utkání se chceme poučit a chyby neopakovat," vzkázal Mucha.

Zlín už v pátek čeká od 17.30 hodin další zápas na ledě Chomutova.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Okál (Marušák), 18. P. Sedláček (Marušák, Blaťák), 38. O. Veselý, 41. Bukarts (P. Holík, Blaťák) - 56. Nosek, 56. Irgl (Adamský, Krajíček). Rozhodčí: T. Horák, Úlehla - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4153.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Blaťák, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - J. Ondráček, Roman Vlach, P. Sedláček. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Kania, Jank, Nosek, L. Doudera - J. Petružálek, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Špirko, J. Sýkora - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.