„Dřív jsme zase v play-off často potkávali Spartu. Je to lukrativní soupeř," myslí si útočník Zlína Pavel Kubiš, který se včera v Brně vrátil do sestavy po zlomenině navikulární kůstky v zápěstí.

„Do Třince je to kousek. Na oba stadiony přijedou naši fanoušci, jejich zase k nám. Jsou to zápasy, které baví lidi i nás. Je to ideální, než abychom cestovali na druhou stranu republiky. A nikdo tam z našich fanoušků nebyl," pochvaluje si Kubiš. „Nevybírali jsme si. Máte jedno, jestli Třinec, nebo Kometa," usmíval se Holík.

Oceláři skončili v základní části desátí a rozhodně nesplnili roli favorita. Ve vzájemných zápasech však Zlín uspěl pouze jednou, když se ve 3. kole dočkal první výhry sezony v poměru 2:1. Další tři zápasy však ševci prohráli 0:3, 1:3, 1:2 a se čtyřmi vstřelenými brankami vyválčili pouze tři body ze dvanácti možných. „Máme s nimi letos horší bilanci. Ale nevím, jestli si nás vybrali, nebo ne. Všechno začíná v pondělí. Uvidíme, jak to dopadne," podotkl asistent trenéra Jurík.

Včera však Zlín naplno bodoval, upevnil si sedmou příčku po základní části a přehoupl se přes osmdesátibodovou hranici. Už pojedenácté z posledních třinácti sezon.

Ševci vedli gólem Ondráčka z 6. minuty, jenže Kometa Němcem a Zohornou otočila výsledek. Ovšem o pět minut později ševci zase vedli brankami Říčky a Šťastného. O čtvrtý gól se pak postaral Čech. Navíc trestné střílení neproměnil Vlach, který se pokusil nachytat Faltera „Forsbergovou" fintou, ale svůj úmysl k dokonalosti nedotáhl. Brankář Petr Zavadil se dočkal své první výhry v extralize. „Na obou týmech bylo vidět, že soutěž začíná až v pondělí. Zápas měl dobré tempo, ale hráči měli v podvědomí, aby se nezranili. Pro diváky to bylo pěkné utkání se spoustou branek. My jsme byli efektivnější," shrnul zápas Jurík.

„Utkání bylo odehrané ve vysokém tempu, hodně se bruslilo. Pro nás je velké pozitivum, že jsme Zlínu stačili i s šestnáctiletým a sedmnáctiletým Mikyskou, respektive Havránkem, což je příslib do budoucna. Jsme rádi, že jsme si mohli psychicky odpočinout a nehrát toto utkání nadoraz," oddechl si brněnský asistent Martin Pešout.

HC Kometa Brno – PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 36. V. Němec (Špirko, J. Káňa II), 41. H. Zohorna – 5. Ondráček (Maruna, Horák), 43. Říčka (Burkarts, Matějíček), 48. Šťastný (Čachotský), 53. F. Čech (Matějíček, Čachotský). Rozhodčí: R. Čech, Fraňo – Frodl, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Falter – Kuboš, Kozák, Kováčik, Dujsík, Štindl, Malec, Trška, Mikyska – Špirko, V. Němec, J. Káňa II – H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek – P. Mrázek, Raška, Havránek – R. Zohorna, Dočekal, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Zlín: Zavadil – Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Horák, Řezníček – Bukarts, P. Holík, Říčka – Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý – Ondráček, Maruna, Kubiš – Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.