„Prohráli jsme si to vlastními chybami. Za stavu 0:3 bychom měli takový zápas umět dovést do vítězného konce. Byly tam chyby všech hráčů. Rozhodla přesilovka pět na tři, ve které se zlomil celý zápas," štvalo hlavního kouče Zlína Rostislava Vlacha.

Zlínu přitom začátek utkání vyšel výtečně a zdálo se, že jeho tým poprvé v sezoně získá před svými fanoušky tři body. Již ve druhé minutě se domácí dostali do vedení, když obránce Kotvan využil přesnou střelou od modré a poprvé rozjásal zlínské fanoušky.

Následně mohla Olomouc vyrovnat, Kašík však zlikvidoval šance Mikúše i Eberleho. Po Kotvanově chybě se řítil sám na domácího gólmana Vyrůbalík, ani on ale proti zlínskému gólmanovi neuspěl.

A tak znovu udeřil Zlín, a rovnou zasadil Kohoutům dvojúder. Nejprve Okál procedil puk mezi Konrádovy betony, následně odraženou střelu od zadního mantinelu doklepl do odkryté branky Říčka.

„Nezačali dobře, po dvou minutách Zlín na nás vletěl a z toho pramenily fauly. Soupeři jsme všechny tři góly darovali. Nehráli špatně, ale neuhlídali Zlín v předbrankovém prostoru," věděl asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko.

Tři inkasované branky ale s hosty neotřásly a rychle se jim podařilo snížit. Jen 33 sekund po Říčkově gólu snížil Řípa a za dalších 52 sekund přidal druhou branku Olomouce po další chybě zlínské defenzivy Buc. Slovenský útočník mohl dokonce srovnat, domácí gólman ale zasáhl na hranici brankové čáry.

„Tady jsme ovládli hru, podařilo se nám postupně snížit i vyrovnat. Hodně jsme se zlepšili a ve druhé třetině jsme měli navrch," pochvaloval si Tomajko.

Na začátku druhé části totiž Kucharczyk neproměnil nájezd, ale hosty nevyužitá šance dlouho nemrzela. Zlín měl poté k dispozici 99 sekund dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, v níž se však hostům povedl husarský kousek. Knotek při přečíslení dva na jednoho našel Vyrůbalíka a videorozhodčí potvrdil, že pokračovat se bude za stavu 3:3.

„Tohle rozhodlo celý zápas," shodli se oba trenéři. „Vyrobili jsme spoustu chyb. Bohužel je udělali i zkušení hráči. Co se stalo, se ale musíte zeptat jich," nechal Vlach.

A ze strany hostů to nebylo vše. Většinu z téměř pěti tisícovek diváků na Stadionu Luďka Čajky ještě více rozesmutnil Zeman, který pohotově dorazil Kašíkem vyraženou Pekrovu střelu.

Ve třetí třetině se dařilo hostům držet Zlín zkrátka. Až v její polovině se Beranům podařilo soupeře sevřít v jeho obranné třetině, víc než jedovatou střelu Marušáka z toho ale nevytěžili. Poté se do úniku dostal Vlach, brankář Konrád mu však puk vypíchl.

Zajistit hostům tři body mohl v přesilové hře definitivně Laš, Kašík jeho pokus z mezikruží vyrazil a následná střela skončila na tyči. Hosty to mrzet nemuselo, zápas bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Zlínu se vyrovnat nepovedlo ani při závěrečné power play.

„Zlín si sice vytvořil optický tlak, ale moc střel neměl. Jsme spokojení. Je to pro nás moc cenné vítězství," oddechl si Tomajko. 

PSG Zlín – HC Olomouc 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Kotvan (Žižka), 15. Okál (Sedláček), 16. Říčka (Marušák) – 16. Řípa, 17. Buc (J. Knotek), 26. Vyrůbalík (J. Knotek), 35. Zeman (Pekr, Valenta). Rozhodčí: Baluška, Kubuš (oba SR) – Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4876.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, A. Holík, Žižka, Matějíček, O. Horák – Čachotský, Cibák, Kubiš – T. Sýkora, P. Holík, Říčka – Ondráček, Roman Vlach, Veselý – Okál, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Olomouc: Konrád – Rašner, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Staněk – Buc, J. Knotek, Laš – Pekr, Zeman, T. Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.