„ Za tři body jsem neskutečně rád. Byl to hodně důležitý zápas,“ připomíná opora Beranů Libor Kašík. Pětadvacetiletý gólman znovu předvedl spoustu výtečných zákroků a mužstvo hlavně v závěrečné části neskutečně podržel.

V polovině zápasu jste vedli 4:0. Co se stalo, že jste se v závěru strachovali o výhru?
Dostali jsme tři góly. Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď (smích).

Tak proč jste inkasovali ty tři branky?
Nic bych v tom nehledal. Určitě jsme nic nevypustili. Liberec má neuvěřitelnou sílu a kvalitu v ofenzivě. Můžeme být rádi, že jsme vedli čtyři nula, protože soupeř v závěru ukázal, jak šikovné hráče v útoku ,má. Na konci to bylo jenom o ubránění výsledku. Měli jsme i trochu štěstí. Liberec si svým tlakem v závěru vytvořil obrovské šance, které proměnil. Můžeme být rádi, že už je konec, protože kdyby se hrály ještě dvě minuty, tak by to možná skončilo remízou a prodlužovalo by se.

První třetina vám ale neskutečně vyšla. Souhlasíte?
Roman Will chytal parádně. Někdy ale gólman může předvádět sebelepší kousky, ale když se puky odrážejí k soupeři, prostě s tím nic neudělá. Tentokrát jsme měli štěstí v tom, že se kotouč pokaždé odrazil na naši hůl a dávali jsme góly. Výhře jsme šli naproti. Soupeř byl možná zaskočený naší aktivní hrou, což asi rozhodlo.

Zdroj: DENÍK/Jiří Hejtmánek

Bílí Tygři zariskovali a už deset minut před koncem základní hrací doby to zkusili v šesti bez brankáře. Vy si pamatujete, že byste tak brzy šel na střídačku a mužstvo hrálo power-play?
Zažil jsem to jenom jednou, to bylo ještě v první lize. Tenkrát to dokonce bylo dva dva. Potřebovali jsme vyhrát, abychom postoupili do play-off. Trenér odvolal gólmana a my zvítězili 3:2. Ale že bychom power-play hráli od padesáté minuty, to jsem ještě nezažil.

Liberec vás v závěru dostal pod tlak. Bylo to zvýšeným úsilím protivníka, nebo vám docházeli síly?
Sil máme dost. Alespoň já bych je mohl rozdávat. Pokud nějaké potřebujete, řekněte a já vám dám (úsměv). Nebylo to kondicí, ale spíš kvalitou hostujících hráčů. Liberec má silný útok a na spodku tabulky je neprávem.

Extraligoví hokejisté Aukro Berani Zlín (v modrém) v pátečním 29. kole hostili Liberec, kterému v první třetině nasázeli tři branky.
Berani zdolali Liberec a jsou zpět v elitní šestce
Antonín Honejsek
Smolař Honejsek: Trochu mě vypnuli

Těší vás pohled na tabulku?
Já ani nevím, kolikátí jsme (úsměv). Kdyby ale bylo na mě, stopl bych základní část a šli bychom do play-off. Svaz by nám mohl vyjít vstříc a bylo by to super. Tabulka je ale neuvěřitelně našlapaná, stačí prohrát tři zápasy a můžeme se rovnou balit. Nevím, jestli si takovou vyrovnanost pamatuji.

Takže se po triumfu nad Libercem podíváte na tabulku, abyste věděl, jak dobře na tom jste?
Určitě ne. Na tabulku jsem se díval, když jsme byli první nebo druzí, od té doby se nedívám. Stejně jde o to uhrát play-off , kde se všechno maže a jede se zase od nuly.