Byl to smutný pohled, když vstupy na stadion pořadatelé zahradili páskou. Ke stadionu se sjížděli policisté, kteří měli dohlížet na poklidný průběh.

Přesto se fanoušci scházeli před svou „plecharénou“, aby své hráče podpořili alespoň z venkovních prostor. Jejich zoufalé pohledy, které chtěly vidět své hráče v akci, byly vypovídající.

Do útrob se tak dostala oficiálně jen stovka lidí: pořadatelé, členové realizačních týmů, zástupci televizních stanic.

„Zlín ještě nepřijel a ani nepřijede. Asi se hrát ani nebude. Opusťte prostor, nepustíme vás tam,“ vyzval mě generální manažer Olomouce Erik Fürst, když jsem se snažil získat ohlasy hráčů Zlína k mimořádné situaci asi dvě hodiny před zápasem.

Zápas jsem nakonec sledoval přes internet v nedaleké restauraci vedle fotbalového Androva stadionu. Ovšem přijde mi, že dnešek přinesl jen zbytečné zmatky kolem (ne)pořádání zápasů.

Navíc bez diváků jde jen o polovičaté řešení problémů, na vině jsou všechny zainteresované osoby, včetně zástupců hokeje, soutěže a klubů. Problém se pouze odložil, smutné resumé bohužel zřejmě přijde v příštích dnech. Hokeji podle všeho předčasně odpískají konec sezony.

HC Olomouc proti Zlínu v předkole play-off. Ilustrační foto
Berani před prázdnými tribunami srovnali sérii. Pak měli propíchané gumy