„Je to moje práce, jsem útočník. Řekli jsme si, že půjdeme do toho jednodušeji a všechno budeme cpát do brány. Bylo v tom malinko i štěstí, ale připravovali jsme se na to. Jsme spokojení," pochvaloval si hrdina večera Vladimír Růžička.

Ševci tak ze čtyř zápasů na ledě soupeřů vyhráli pouze první duel v Litvínově 6:3. Po Mladé Boleslavi (4:5) a pražské Spartě (1:5) padli i na severu Čech.

Přitom když ve 45. minutě proměnil Šťastný trestné střílení po faulu Poletína a snížil na 5:3, ševci se hnali za vyrovnáním.

V 54. minutě se kotouč po Ondráčkově střele už už ležel za zády Laca, ale gólovou radostí tutovka neskončila. Piráti se vydali do smrtícího brejku, na jehož konci byla druhá gólová oslava Růžičky – 6:3.

„Já to zhodnotím krátce. Dneska jsme předvedli špatný výkon a domácí zaslouženě vyhráli," uznal zasmušilý kouč Zlína Rostislav Vlach, jehož tým je po včerejšku se dvěma zápasy k dobru s osmi body jedenáctý.

Gólová divočina začala už v první části. Zlín přitom začal skvěle, ve 3. minutě si našel odražený kotouč Říčka a dopravil jej za brankovou čáru. „Chtěli jsme dát první branku, což se nám nepovedlo a trošku jsme se lekli," přiznal asistent trenéra Růžičky Jan Šťastný.

Jenže ono leknutí trvalo jen krátce. Už za minutu v přesilovce Kämpf projel mezi dvěma hráči Zlína a v samostatném úniku se nemýlil. A na konci 8. minuty po zmatcích před Štůralou byl nejdůraznější Růžička – 1:2. Ševci pak vyrovnali v přesilovce Holíkem, který si sjel mezi kruhy a propálil brankáře Laca. A to ještě Štůrala musel hasit další samostatný únik Humla a Bořutu s Růžičkou připravila o gól tyčka.

Čtyřiatřicet vteřin před koncem první části šli domácí podruhé do vedení Poletínem, které už udrželi až do konce.

„Kluci plnili přesně to, co jsme si řekli ráno na poradě. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Proti Zlínu jsme předvedli všechno, co nám chybělo s Olomoucí. Bojovnost, týmového ducha, bruslení, pohyb, za což bych chtěl kluky pochválit," vzkázal Šťastný.

Od druhé třetiny se postavil do zlínské branky Libor Kašík, jenže ani on večírek Pirátům nepokazil. Kaše společně s Humlem, jenž vyrazil z brejku rovnou z trestné lavice po neproměněné přesilovce Zlína, dostali Růžičkovu partu do třígólového trháku 5:2.

Pak sice přišel Šťastného parádní okamžik a pátý extraligový gól v kariéře, jenže ten stačit nemohl. I proto, že Chomutov byl aktivnější a modrožluté výrazně přestřílel 43:25, po dvou třetinách dokonce 33:16. Zlínu tak nepomohl ani návrat dvou centrů po zranění Romana Vlacha a Martina Podešvy.

Už v neděli od 17 hodin proti Olomouci bude potřeba žlutomodrý stroj pořádně promazat a vyladit.

Piráti Chomutov – PSG Zlín 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Kämpf (V. Růžička ml., Valach), 8. V. Růžička ml. (Kaše, Tomica), 20. Poletín (Skokan, Valach), 24. Kaše (V. Růžička ml., Rutta), 30. Huml, 54. V. Růžička ml. (Kämpf, Kaše) – 3. Říčka (Bukarts, Kotvan), 18. P. Holík (Kotvan), 45. D. Šťastný z trest. střílení. Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Hribik – D. Jelínek, Suchánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. Diváci: 4366.

Chomutov: Laco – Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Chalupa – Račuk, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička ml., Tomica – Skokan, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Zlín: Štůrala (21. Kašík) – Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý – Chytil, Podešva, Kubiš – D. Šťastný, D. Hrazdira, J. Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.