„Splnil se mi trenérský sen. Věřil jsem pořád,“ ulevil si kouč Zlína Tomáš Sedláček.

Dnes večer v PSG aréně porazili i ve druhém zápase finálové série Pardubice po infarktovém zápase 3:2 po nájezdech zlatým gólem Martina Joppy a mohli bouchat šampaňským.

„Vypadá to, že je to můj nejdůležitější gól kariéry. Užívám si to, je to neskutečné. Máme zlatý hattrick. Ani to neumím popsat,“ ujížděl na vlně euforie střelec zlatého gólu Martin Joppa, který rozhodl ve třetí sérii nájezdů.

„Poradil mi Petr Stodůlka, co mám na Bočka udělat. Naznačil jsem střelu a šel do blafáku do pravé strany. Už to zkoušeli kluci přede mnou,“ ulevil si Joppa.

Když poté pardubický Kubeš neproměnil, brankář Molek v leže pumpoval rukama a ze střídačky se na něj nahrnuli spoluhráči.

Čtěte také: Premiant Huf na vše nestačil. Zlín prohrál v Olomouci

Joppa slavil ve Zlíně druhý ze čtyř titulů. „Kluci už mají zlatý hattrick. Doufám, že to s nimi budu moct oslavit. Budu ve Zlíně pokračovat. Je tu výborná parta. Tým, který vyhrává, se neopouští,“ vzkázal slovenský útočník Lapp Zlín.

K celkově dvanácté medaili v historii klubu ale vedla trnitá cesta. Už od 3. minuty totiž Zlín prohrával po trefě Kvocha, ovšem Zlín dvěma góly kapitána Zdeňka Hábla během 72 vteřin třetí třetiny otočil výsledek.

Jenže necelé tři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal Kubeš. Rozhodnutí měl na hokejce Palát, ale v samostatném úniku minul. Až přišla zlatá tečka Joppy. „Byla to loterie. Měli jsme víc ze hry, ale inkasovali jsme a navíc jsme neproměňovali šance. Muselo to až do nájezdů. Moc jsme chtěli. Rozhodla větší vůle,“ děkoval týmu Sedláček se slzami štěstí v očích. „Jsem tvrďák, ale tohle mě dostalo. Asi poprvé v trenérské kariéře jsem dojatý,“ přiznal Tomáš Sedláček. „Jestli budu pokračovat? Teď chci slavit,“ rozesmál se zlínský trenér.

SHK LAPP ZLÍN – PARDUBICE 3:2 sn. (0:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 38. a 39. Hábl, rozh. nájezd Joppa – Kvoch, Kubeš. Diváků: 400 diváků. Konečný stav série: 2:0.

SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Šafránek – Stodůlka (A), Palát (A), D. Hábl, Joppa, Ligda, Slováček, Rauš.

Související

Nejstarší sledge hokejista soutěže Stodůlka: Na šampaňské a doutníky nejsme

Zlatý hattrick je sen, hlásí Julina