Poprvé v play off dali svěřenci trenéra Tomáše Sedláčka více než jednu branku, a konečně se tak radovali z vítězství. Mustangové totiž dokázali odpovědět jen na úvodní dvě trefy Zlína. „Byli jsme lepší a především jsme šli cílevědomě za vítězstvím. Jsem rád, že jsme si alespoň takto napravili reputaci za nepovedené semifinále se Spartou," ještě stále trpce vzpomíná kouč Zlína.

To, že by ale domácí odveta druhý březnový víkend byla jen formalitou, odmítá. „Soupeř je kvalitní a určitě se jen tak nevzdá. Navíc nám budou chybět oba slovenští reprezentanti Štít a Ligda. Věřím však, že i bez nich už sérii zvládneme," netají se Sedláček, jehož svěřence ještě předtím prověří v přípravném zápase slovenská reprezentace. „Před odletem na MS skupiny B do Japonska je vyzveme v neděli na našem stadionu," upřesnil.

PARDUBICE – SHK LAPP ZLÍN 2:5 (2:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. P. Kubeš (Motyčka, Kolek), 9. P. Kubeš – 6. Julina (Šafránek, Hábl), 7. Palát (Stodůlka), 10. Hábl (Palát), 36. Palát (Šafránek, Hábl), 41. Hábl (Stodůlka). Stav série: 0:1. Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Štít, Hábl, Stodůlka, Palát, Šafránek, Šnajdar, Ligda, Mach.