Zlínští sledge hokejisté zakončili první polovinu základní části porážkou na ledě Olomouce. Proti druhému celku tabulky sice parta okolo kapitána Ligdy vedla od 2. minuty po šikovné teči Paláta, domácí ale zvládli rychle zareagovat a v prostředním dějství dvěma góly otočili duel na svou stranu. LAPPu nepomohla ani výrazná střelecká převaha, Kohouti byli produktivní a těžili z urputné defenzivy v čele se spolehlivým výkonem gólmana Černocha.

Trenér Tomáš Sedláček navíc musel po utkání počítat další dlouhodobou absenci. Krom (od konce září) zraněného Zdeňka Hábla na injury list přibyl také Pavel Julina, jenž po souboji z konce první třetiny si vyslechl ve zlínské nemocnici ne zrovna příznivou diagnózu.

I k jeho zranění už tak úzký kádr Zlína odehrál celou závěrečnou patnáctiminutovku jen s pěti hráči, k dramatizaci to ale nevedlo, přestože střely na branku ve třetím dějství byly 10:0 pro Zlín. Vyhrocený duel nakonec uzavřela hromadná šarvátka.

ODVETA PROBĚHLA ÚSPĚŠNĚ
Bojovnost, tvrdost a plno soubojů o každý centimetr ledu. Atraktivní utkání Zlína s Olomoucí ale od začátku vyznívalo spíše ve prospěch domácích. Martin Joppa v oslabení v samostatném úniku ještě neuspěl, v 10. minutě už ale skóre po střele z mezikruží otevřel - 1:0.

Hanáci mohli srovnat na startu prostředního dějství, Hlinka ale sám proti Pastuchovi neuspěl. A tak se zase radoval Zlín, v čase 21:54 při přesilovce Dávid Korman dorazil za Černocha střelu Joppy. Domácí brankář Pastucha, jenž si za Zlín připsal druhý ligový start, se pak ukázal ve 23. minutě, kdy vychytal trestné střílení Mikuše.

Duel se definitivně zlomil hned po druhé přestávce. Během necelých dvou minut dvěma góly Martin Joppa dokonal hattrick a zvýšil tak už na 4:0. Kohouti sice ještě po dvou pěkně umístěných trefách kapitána Jedličky snížili, stav 4:2 už se ale dále nezměnil ani při power-play hostí.

"Dva góly na začátku třetí třetiny byl zlom. Soupeř šel do toho s tím, že musí zatlačit a zapomněl na zadní vrátka podobně, jako se o den dříve dělo nám," vzpomněl Martin Joppa den starou prohru. "V tom utkání v moment, kdy jsme prohrávali, tak se všechno sesypalo. Dnes jsme měli lepší pohyb, kombinaci, bylo to dobré," pověděl nejproduktivnější hráč nyní třetího celku tabulky.

"Jsme v první čtverce a postup play off máme ve svých rukou. Teď nás čekají ještě dva zápasy a po nich následuje delší pauza, během které se snad všichni zranění dají dohromady," dodal Joppa.

Autor: Jakub Kudláč