„My si to můžeme říkat dokola, ale na ledě každý musí odvést maximum. V kabině si říct něco můžeme, ale jakmile to nepřeneseme na led, je to špatné. Ale dnes jsme opravdu makali, bojovali, dostali jsme smolné góly, takové šmudly a to nás strašně sráží," litoval Žižka, který devět vteřin před koncem druhé třetiny snížil na 1:2 a dodal týmu naději na zvrat v zápase.

Už předtím se tam zjevil v šanci, to jej ale ještě vychytal brankář Laco. Až to vypadalo, že zkušený zadák to chtěl urvat sám.

„Možná to tak vypadalo, ale nějaké šance jsme tam měli. Byl to pro nás smolný zápas. Hned druhé střídání jsme dostali gól. Je to právě o tom jít do vedení. Pak bychom se snad uklidnili a nehráli bychom v křeči a vrátí se nám pohoda na hokejky," připomněl Žížka trefu Kämpfa ze 49 vteřiny zápasu. „Teď to chce vyhrát o jeden, dva góly a ubojovat výhru. Mančafty sem přijedou, vstřelí první gól a pak už to máme strašně těžké to otáčet," ví Žižka. „Snaha se ale nedá upřít. Bojujeme a čekáme, až vstřelíme nějakou branku. Budu se opakovat, v tréninku musíme víc zabrat a nějak se to otočit musí," burcuje tým Žižka.

V kabině však ticho rozhodně není. Hráčům současná situace není ukradená. „My se o tom bavíme, na zápasy se připravujeme, každý jednotlivec zvlášť si to rozebírá. Bavíme se i s vedením klubu jednatelem Patrikem Kamasem i trenéry. Rozebíráme to individuálně, i týmově, útočníci i obránci zvlášť. Pořád se bavíme, ale nyní jsme v situaci, kdy nám to tam nepadá. Je to o tom prvním gólu. Pak se to mužstvo může uklidnit," snažil se najít recept Žižka.

Také brankář Libor Kašík po porážce 4:7 v Karlových Varech prokázal, že se umí naštvat a nechal v jednom z říjnových rozhovorů proudit emoce. Dnes se po páté porážce v řadě snažil zachovat klid. „Hledám chyby maximálně u sebe, nemůžu se dívat a ostatní a kopat kolem sebe, že mi někdo nebrání nebo se útočníci nevracejí. Musím myslet v první řadě na sebe. Tím pomůžu týmu. Spekulovat, proč se nedaří, tady od toho nejsem," ví Kašík.

V pátek po výprasku v Třinci to vypadalo na bezvýchodnou situaci, včerejší výkon však mohl být i přes porážku odrazovým můstkem. „Snad to převedeme do zápasu s Libercem. Dnes jsme hráli dobře, i šance jsme tam měli, což se o posledních zápasech říct nedalo. Měli jsme dnes bodovat, bohužel to nevyšlo. Musíme pořád dál makat. Nedá se na nic vymlouvat. Každý musí makat a začít u sebe a podívat se na chyby, které každý jednotlivec provedl," ví zlínský gólman, který včera pochytal 20 střel Chomutova.

Na smůlu u tyček Říčky a Bukartse se však vymlouvat nechtěl. Ve 45. minutě se zase zaskvěl Kašík při šanci Koblasy. „To jsem měl zase štěstí já. Tam mě to trefilo. To bych nehodnotil. Když budeme chodit do brány a zakončovat, tak se to otočí," věří Kašík.