„Dlouhé cesty nám úplně nesvědčí,“ poukázal autor jediné branky Beranů Štěpán Fryšara na více než 400 kilometrů dlouho vzdálenost mezi oběma městy.

„První třetina z naší strany nebyla špatná. Ve druhé však Vary byly aktivnější, měly více střel. V obranném pásmu jsme zle bránili. Taky tak dopadl celý zápas. Náš výkon nebyl dobrý,“ ví dobře Fryšara.

Se slovy 22letého forvarda souhlasil také asistent trenéra Martin Hamrlík. „Vary zaslouženě vyhrály. My jsme odehráli velice špatný duel. Navíc nás podržel Dan Huf, zápas mohl skončit vyšším rozdílem. Citelně nám chyběla celá útočná pětka, která nedojela. Nechceme se však na to vymlouvat,“ zdůraznil Hamrlík, jehož týmu chyběli Antonín Honejsek, Jakub Šlahař a Bedřich Köhler.

Po úvodním dějství domácí do 27. minuty vstřelili dvě branky, které se ukázaly jako klíčové .„Zápas se zlomil ve druhé třetině, v této fázi nás přehrávali,“ přiznal Fryšara.

35. kolo Tipsport extraligy: HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín
Oslabení Berani na výhru s Libercem nenavázali, prohráli ve Varech

Jelikož Karlovy Vary ve třetí třetině přidaly další dvě trefy, skóre nakonec skončilo čtyřbrankovým rozdílem.

Štěpán Fryšara si alespoň ze zápasu odnesl náplast v podobě první branky v sezoně. „Vojta Dobiáš střílel od modré čáry, jejich bek to tam zblokoval – puk jsem viděl před sebou, tak jsem vystřelil. Šlo to pod břevno. Byl z toho pěkný gól,“ pousmál se Fryšara.

Už v neděli Berany čeká důležitý duel. Od 17.30 se představí na ledě Vítkovic, aktuálně jedenáctého týmu hokejové extraligy. Ostravané přitom na výběr Roberta Svobody disponují osmibodovým náskokem a mají zápas k dobru. „Do dalšího zápasu musíme jít zkoncentrovaní, dát do toho všechno, abychom jim přiskočili zase o něco blíže,“ burcuje na závěr mladý útočník.