„Zatím je to špatné. Nechtěl bych to zbytečně rozebírat do novin. Má to hodně oteklé a uvidíme, co to udělá do středy,“ mračil se včera po čtyřicetiminutovém tréninku hlavní trenér Rostislav Vlach.

Stav 39letého matadora je vážný. V oblasti levého oka má výraznou modřinu a místo má opuchlé. Spekuluje se, zda nemá zlomenou kůstku v obličeji. Zkušený obránce si včera v kabině postižené místo ledoval, ale nikdo nedokázal diagnózu potvrdit.

„Skoro nevidím, uvidíme zítra,“ jen vzkázal včera Martin Hamrlík, který nebyl schopen komunikace a na žádost o rozhovor se omluvil. „Šance, že nastoupí, vidím na čtyřicet procent,“ odhadl.

Kdyby ve středu do třetí čtvrfinálové bitvy proti Plzni naskočil, odehrál by 900. extraligový zápas. Jenže na nějaká jubilea nemá Hamrlík rozhodně myšlenky. Včera pobíhal na zimním stadionu s výsledky vyšetření v ruce, navíc mluvil s klubovým lékařem.

„Říkal, že by jeho start nebyl vhodný. Ale do středy se uvidí. Máme na to ještě téměř tři dny,“ uklidňoval se včera Vlach.

Také kustod Miloslav Sedlák během tréninku žhavil telefony, už zřejmě sháněl celoobličejový kryt, který by chránil postižené místo zkušeného zadáka. „Máme je k dispozici. Nedávno s ním hrál Tomáš Linhart,“ vybavil si Vlach.

Ať chce nebo ne, musípřemýšlet, kdo jej v první obranné dvojici nahradí. Nedělní duel na jeho místě dohrával Radek Míka.

„Zbytečně bychom složení nechtěli moc bourat. Jedna z alternativ to je. Každopádně do přesilovek by to byla ztráta,“ ví zlínský trenér.

S týmem v pondělí v černém tréninkovém dresu na ledě bruslil i zadák Miroslav Blaťák, jenž po vyřazení Ufy z play off Kontinentální ligy se připravuje na mistrovství světa.

„Že bychom jej tajně nasadili? To asi nepůjde,“ pousmál se Vlach. „Jo, přišel jsem pomoct, Larry je zraněný, tak mě Ondra volal,“ dobíral si Blaťák kolem procházejícího útočníka Veselého.

I on však moc dobře viděl, že jeho někdejší parťák z obrany na tom není zdravotně vůbec dobře. „Má to škaredě opuchlé. Viděl jsem ho, jak stál u mantinelu. Ani jsem se s ním nestihl pobavit,“ podotkl Blaťák.

I on plánoval, že se ve středu přijde podívat. „Ale lístky nemám, zkusím říct Čájovi,“ plánoval si.

Ostatní diváci si je mohli sehnat již včera a dnes předprodej pokračuje od 15 do 18 hodin pokladnách zimního stadionu. Lístky lze koupit za 110 korun na stání a na sezení 170 kč v kategorii B a 230 kč v kategorii A.

Obsáhlý rozhovor s obráncem Miroslavem Blaťákem přineseme ve středečním vydání Deníku.

Čtěte dále: Rostislav Vlach: Ani jeden zápas v Plzni rozhodčí nezvládli